Systemutvecklare med inriktning databasutveckling, Gävle

Rekryterare
Lantmäteriet
Plats
Gävle (Stad), Gävleborg
Annonserat
den 21 mars 2018
Stängs
den 16 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Lantmäteriet Utveckling och IT söker en system-/databasutvecklare till kontoret i Gävle

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Sektionen Systemutveckling söker systemutvecklare med fokus databasutveckling till Gävle. Håller du på med några open source-projekt, eller andra roliga hobbyprojekt? Då får du gärna bifoga även dem i din ansökan.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är systemutvecklare med inriktning mot databasutveckling, databasmodellering/design och databasarkitektur. 
Du kommer i huvudsak att arbeta med databasutveckling och databasförvaltning med särskild inriktning mot databasarkitektur och modellering av databaser för både internt och externt bruk. Du kommer att vara inblandad i hela utvecklingsprocessen, från kravställning och design till förvaltning och databasadministration. 
Vår IT-miljö består av Linuxplattform med PostgreSQL och Oracle som huvudsakliga databasmiljöer.
Som systemutvecklare hos oss kommer du att jobba på vår sektion för systemutveckling som består av ett flertal fristående team med olika verksamhetsfokus och teknik. Du kommer att få stora möjligheter att vara med och driva utveckling, såväl inom teknik och innovation som arbetssätt och metodik. Vi arbetar agilt och teambaserat. Det innebär att varje team själv ansvarar för hela processen, utveckling, test, drift och förvaltning. Genom täta releaser får verksamheten ta del av nyttan omgående. Samtliga teammedlemmar bidrar till helheten och täcker effektivt upp för varandra. I tjänsten ingår också att medverka till sektionen Systemutveckling och hela Lantmäteriets positiva kultur och arbetsmiljö. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Gävle i ett team som arbetar med utveckling av systemlösningar med krav på hög tillgänglighet och prestanda. Systemlösningarna omfattar såväl databas som tjänster/API:er för att ge samhället åtkomst till Lantmäteriets information.

Kvalifikationer

• Du har en relevant högskoleexamen inom IT eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt
• Du har några års erfarenhet av arbete inom systemutveckling med fokus på databasutveckling.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• Geografisk information
          • Vi jobbar med rikstäckande geodata
          • Vi ser gärna att du har specialistkunskaper med inriktning på PostgreSQL med PostGIS och Oracle med särskilt fokus på geografiska data.

• Test- och driftsautomatisering
          • Vi jobbar med continuous integration
          • Exempel på tekniker vi använder är Ansible, Docker och Linux

Personliga egenskaper
• Du är en teamspelare som löser problem och utmaningar på ett bra sätt både självständigt och tillsammans med dina kollegor.
• Du har lätt att förstå verksamhetens behov och deras utmaningar.
• Du är flexibel, innovativ, nytänkande och bidrar med energi.
• Du har förmåga att uttrycka dig i svenska i såväl tal som skrift.
• Du har förmågan att se hela applikationsstacken 
• Du är intresserad av att arbeta i agila team
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Trivs du bra att arbeta tillsammans med andra och ha kul på jobbet? Då kommer du att trivas hos oss!

Kontakta oss

Vill du veta mer? Då är du välkommen att kontakta funktionschefen Henrik Damberg 026-63 31 69. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO är Lars Malmevik 026-63 39 48 och för ST inom Lantmäteriet Anneli Hillman 026-63 33 35. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2018/1987, senast 2018-04-16. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund. 

Liknande jobb

Liknande jobb