Systemutvecklare

Rekryterare
Mälarenergi AB
Plats
Västerås (Kommun), Västmanland
Annonserat
den 23 mars 2018
Stängs
den 15 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra skillnad där du är? 

På Mälarenergi är vi 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar. 

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor. 

Vår affärsidé 
Vi skapar förutsättningar för ett bekvämt liv och tillväxt i Mälardalen genom att erbjuda människor hållbar och trygg infraservice dygnets alla timmar. 

Vår vision 
Alla trivs och utvecklas i ett livskraftigt Mälardalen. 

Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens samhälle och har viljan och potentialen att utvecklas med Mälarenergi. 

Mälarenergi Elnät AB är ett dotterbolag till Mälarenergi AB och driver elnätsverksamhet i Västra Mälardalen. Företaget har 104 000 anslutna kunder och arbetar ständigt med att förädla elnätet för att säkerställa elleveranserna. Utöver elöverföring erbjuder Mälarenergi Elnät sina kunder entreprenad- och övriga tjänster inom mätning, drift, underhåll och anläggningsprojekt inom elkraft, främst i Mälardalsregionen. Bolaget har 154 anställda, omsätter ca 560 MSEK och har gjort investeringar i elnätet på ca 600 miljoner de senaste 5 åren.

Arbetsuppgifter

Enheten Drift & underhåll ansvarar för drift av elnätet, planering av förebyggande underhåll, felavhjälpning samt utveckling och förvaltning av driftstödsystem. Samhällets krav på IT-säkerhet påverkar hur vi bygger nätverk och övervakar system så även på Mälarenergi Elnät AB. 

Som Systemutvecklare kommer du få driva delar av avdelningens utvecklingsarbete med inriktning på driftstöd och kommunikation, nätverk och övervakningssystem. Du kommer även jobba med att ta fram lösningar för säker förvaltning och övervakning av nätverk till systemen. Vidare förvaltar du kontakter med leverantörer och är vår tekniska specialist i upphandling, valet av utrustning, system så att det blir bra kvalité till rätt pris. 

En annan del av rollen är att aktivt delta i hur vi hanterar incidenter och felavhjälpning i våra övervakningssystem samt bistå i dagliga driften. Du deltar även i framtagande av riktlinjer, rutiner och instruktioner för våra olika system med fokus på säkerhet, tillgänglighet och prestanda. 

Arbetsuppgifterna är varierande med både enskilda uppdrag och tillsammans i grupp, med inriktning på problemlösning för att kvalitetssäkra, upprätthålla och förbättra arbetsmetodiken och säkerhetsnivån i våra system. 

Kvalifikationer

DIN BAKGRUND 
VI söker dig som har relevant högskoleutbildning och erfarenhet inom IT-system och nätdrift samt är det meriterande med erfarenhet av övervakningssystem (scada). Vi önskar att du har stor erfarenhet av arbete med IT-arkitektur samt utveckling och förvaltningar av olika IT-plattformar med kompetens angående säkerhetslösningar. Du har god kännedom om vad som finns på marknaden inom IT-säkerhet och den kravställning som finns på Infrastrukturbolag. Vi ser gärna att du tidigare har jobbat enligt någon vedertagen förvaltningsmodell så som exempelvis pm3 eller ITIL. Svenska i tal och skrift är ett krav. 

DIN PROFIL 
Vi söker dig som har ett stort intresse för IT-teknik och som har förmågan att se helheten och översätta verksamhetens behov till effektiva och säkra lösningar. Tjänsten innebär mycket självständigt arbete med förändringsarbete i och utanför den egna enheten, därför är nätverkande, kommunikation och entusiasm viktiga delar. Du uppskattar utmaningen att få arbeta från idé till färdig lösning. Du har ett genuint intresse för IT-teknik och jobbar gärna handgripligen med systemen. 

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2018-04-15
Referensnummer:   C18354/2018

Kontakt Kontaktperson

Martin BensingEnhetschef - Elnät Nätdrift, Drift och Underhåll
021-39 53 54
Martin.Bensing@malarenergi.se

Övrigt Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten. 

Besök gärna Jobba i Västerås på www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. 

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

 

Liknande jobb

Liknande jobb