Chefer inom support- och driftstyrning till Skatteverkets IT-drift, Solna

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Solna (Stad), Stockholm
Annonserat
den 26 mars 2018
Stängs
den 23 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Det vi gör på Skatteverket har betydelse för företagaren, individen, andra myndigheter, samhällsfunktioner och Sverige. Vi ska skapa förutsättningar i kundens vardag och underlätta med digitala tjänster. Vår övergripande ambition är att Skatteverket ska fortsätta att ligga i framkant och vara ett föredöme inom svensk statsförvaltning. Framtiden är inget som ska upptäckas utan något vi gemensamt, tillsammans med andra, är med och skapar. Vi har stora möjligheter att göra skillnad.

Skatteverkets enhet för drift- och infrastruktur IT-service söker två sektionschefer. Nedan finns båda tjänsterna beskrivna. För mer information samt för att söka tjänsterna besök www.skatteverket.se/jobb Där finns två platsannonser som avser denna rekrytering.

Båda tjänsterna ingår i Tjänstedrifts ledningsgrupp där du är delaktig i att utveckla Skatteverkets långsiktiga strategi för drift- och infrastruktur. På enheten IT-service är vi cirka 200 medarbetare varav merparten är placerade i Solna. Du rapporterar direkt till enhetschefen för IT-service samt till områdesansvarig sektionschef som är ansvarig för området Tjänstedrift. IT-service ansvarar för att säkerställa tillgänglighet och kostnadseffektiv drift av samtliga IT-miljöer för produktion, utveckling och test. I vårt uppdrag ingår att kostnadseffektivt utveckla och förvalta infrastruktur. Vi ansvarar för outsourcade drifttjänster och IT-support. IT-service är inne i ett stort förändringsarbete som innebär förändrade processer och förändrade tekniska lösningar med stort fokus på Automation. Ett av målen i samband med förändringsresan är att erbjuda medarbetare kompetensutveckling i nya arbetssätt samt minskat konsultberoende. Automation innebär bland annat att vi paketerar det arbete vi utför i tjänster och strävar efter samma arbetssätt gentemot verksamheten oavsett vem som handlägger ärenden. Vi tror att de förändringsledare vi har anlitat är en viktig del för att lyckas med  förändringsarbetet. Vi genomför aktiviteter för att skapa delaktighet och dialog och vi vill att alla ska få möjlighet att vara med och påverka.

Skatteverkets it-avdelning är en av Sveriges största med närmare 800 medarbetare. It-avdelningen erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter och en chans att utvecklas mot ett stort antal roller inom en komplex och varierad it-miljö.

Dina arbetsuppgifter som sektionschef andra linjens support
innebär att du ansvarar för ledning och utveckling av verksamheten inom området GITS tjänstedriftsektion 2. Sektionen arbetar bland annat med andra linjens support för området it-arbetsplats. Området it-arbetsplats innehåller samarbetsplattformen (Skype, Outlook och SharePoint), telefonväxel och stödsystem. Förutom support testar man applikationer och applikationsdriftsätter på Windowsklientplattformen. Även support och medverkan vid utveckling av virtuella klienter till bland annat servicekontoren ingår i uppdraget. På sektionen arbetar cirka 25 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter som sektionschef driftstyrning
innebär att du ansvarar för ledning och utveckling av verksamheten inom området GITS driftsstyrning. Sektionen hanterar och planerar alla driftsättningar och releaser till produktionsmiljön. Sektionen har stort fokus på att säkerställa stabila produktionsmiljöer och tillgänglighet för verksamhetssystemen. På sektionen arbetar cirka 18 medarbetare.

För mer information samt för att söka tjänsterna vänligen besök vår hemsida www.skatteverket.se/jobb

Om du har frågor kontakta:

Berit Abrahamsen Mattsson
sektionschef
010-572 97 92

Sonja Öhrbecker
facklig kontaktperson Saco
010-574 88 46

Jeanette Forsgren
facklig kontaktperson ST
jeanette.forsgren@skatteverket.se

Maria Sahlén
hr-konsult
010-572 38 17

Liknande jobb

Liknande jobb