Senior drifttekniker

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 27 mars 2018
Stängs
den 16 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Högskoleförvaltningen, Avdelningen för verksamhetsservice, IT-sektionen

IT-sektionen ansvarar för Försvarshögskolans IT-system, inklusive förvaltning, säkerhet och utveckling vid alla tre campusområden samt Anna Lindh-biblioteket. Sektionen sköter även IT-miljön hos Försvarshögskolans internhyresgäster Utrikespolitiska institutet, Folke Bernadotteakademin och Svenskt militärhistoriskt bibliotek. IT-sektionen ingår i Avdelningen för verksamhetsstöd (AVS).

 

Befattningen är placerad på IT-sektionen som ingår i avdelningen för verksamhetsservice (AVS) vid Högskoleförvaltningen. IT-sektionen huvudsakliga uppdrag är att stödja Försvarshögskolan med informations- och telefonisystem, IT-support samt IT-infrastruktur. Den har ansvar för drift och förvaltning av Försvarshögskolans IT-miljö i Stockholm, Karlstad och Karlberg.

 

Arbetsuppgifter

I rollen som senior drifttekniker kommer du att få möjlighet att arbeta med varierande arbetsuppgifter inom datakommunikation och nätverksdrift. Försvarshögskolan verkar i en bred, virtualiserad Windows- och Linuxmiljö och i denna roll kommer du självständigt underhålla och utveckla IT-driften och FHS infrastruktur samt driva nätverksmiljöer med många användare. Du kommer även vara ett stöd för verksamheten inom dessa frågor. Inom samtliga arbetsuppgifter är det en förutsättning att arbetet uppfyller de höjda IT-säkerhetskrav som ställs idag och arbetet kommer därför även innefatta operativt arbete med IT-säkerhet, exempelvis säkerhetsanalyser. Andra givna delar i arbetet är logganalys, logghantering och teknisk dokumentation.

Rollen kan även komma att innefatta visst programmeringsarbete i powershell eller motsvarande scriptningspråk i Microsoft miljö.
 

Vem är du?

Vi ser att du har en relevant utbildning inom IT, helst högskoleutbildning, inom exempelvis systemvetenskap. Vidare har du minst 7 års relevant arbetslivserfarenhet inom datakommunikation och nätverksdrift. Detta innebär för oss att kan uppvisa en god förståelse för switchteknik, routingteknik och design av nätverk, främst LAN men även WLAN. Vidare har du även goda kunskaper inom Windows servermiljö och är van vid strukturerad felsökning. Vi tar för givet att du har förståelse för och erfarenhet av att arbeta säkerhetsmedvetet och är van att dokumentera ditt arbete. Då tjänsten innebär både interna och externa kontakter är även goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav för tjänsten.

Utöver detta är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med virtualiseringsplattformar, molntjänster och brandväggar.

Som person ser vi att du har god analytisk förmåga och utför uppgifter med hög kvalitet. För att trivas med den stora kontaktyta som tjänsten innebär är det även viktigt att du som person är kommunikativ och trivs med att skapa nya kontakter. Vidare är du en god lagkamrat och tar gärna initiativ samtidigt som du trivs med att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du är även flexibel och ödmjuk i ditt förhållningssätt och kan ta dig an både små och stora problem och hantera dessa ur ett användarperspektiv. Slutligen ser vi att du har ett stort intresse för IT och därmed är beredd och intresserad av att vidareutbilda dig inom tjänstens kompetensområde. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Försvarshögskolan verkar för mångfald och jämställdhet inom högskolans samtliga yrkesgrupper. Vi välkomnar sökande med olika etniska och kulturella bakgrunder.

För oss är det självklar med ett inkluderande arbetsklimat och att våra medarbetare kan kombinera arbete med ett aktiv föräldraskap. Den anställningen som är aktuell här tillhör den kategori där flertalet anställda är män varför vi särskild gärna ser kvinnor som sökande.
 

Anställningen

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen. 

Ansökan

Ansökan skickas in via denna annons på vår hemsida och ska innehålla ett personligt brev och CV. Du kan även skicka din ansökan till Försvarshögskolan, Box 278 05, 115 93 Stockholm. Märk din ansökan ”dnr HF/HR 46/2018”.
 

Upplysningar

Upplysningar om befattningen lämnas av Otto Ramirez, chef för IT-sektionen, tfn 08-553 429 93, Alex Sjöblom samordnare för IT-funktionen tfn 08-553 425 45 och Lisa Buijsse HR-avdelningen, tfn 08-533 426 84.

Fackliga företrädare är Ronnie Hjorth (SACO), Anders Oltorp (OFR/O) och Malin Bäckström (OFR/S). Tfn växel: 08-553 425 00.

Välkommen med din ansökan senast den 16 april 2018!

Liknande jobb

Liknande jobb