CGI

Teknisk Area Product Owner - Treserva, Göteborg eller Stockholm

Rekryterare
CGI
Plats
Göteborg
Annonserat
den 28 mars 2018
Stängs
den 18 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du idag en lösningsarkitekt eller teknisk projektledare med utvecklarbakgrund samt har stort intresse för hur man på bästa sätt kan stödja verksamhet så passar du som ”handen i handsken” för denna tjänst.

Treserva är ett av de modernaste och framgångsrikaste omsorgssystemen på marknaden, inriktat mot Sveriges kommuner. Som verksamhetssystem omfattar Treserva individ- och familjeomsorg inklusive flyktingverksamhet (IFO), äldreomsorg, funktionshinder/funktionsnedsättning (ÄO/FN) samt kommunal hälso- och sjukvård (HSL). Detta är områden som ständigt debatteras och där det hela tiden krävs mer och ny teknik samt förbättringar. Inom vår enhet, Welfare Management Software (WMS), finns idag ett 100-tal personer och vi söker nu en driven teknisk Area Product Owner (APO) för att fortsätta vidareutveckla vårt system Treserva.

Hos oss på CGI får du det bästa av två världar. Ett multinationellt företag med stora muskler och karriärmöjligheter i den riktning du önskar, samtidigt som WMS är en mindre sammanhållen gruppering där vi alltid stöttar varandra och har en positiv stämning. Här får du arbeta inom ett mycket expansivt område med stor uppmärksamhet från stat, kommun och alla medborgare som alla vill att vi hjälper våra svenska kommuner att förbättra och effektivisera deras verksamheter. Vi har idag ca en tredjedel av landets kommuner som kunder och siktar på att växa!

Som APO ingår du i produktgruppen där planerna sätts för hur det framtida Treserva® ska utvecklas. Som Teknisk APO är du utifrån ett livscykelperspektiv, övergripande ansvarig för icke verksamhetsfunktionell kravställningar och riktlinjer tillsammans med Arkitekt. Du blir produktägare för ett antal tekniska moduler, såsom eTjänster (API), integrationer etc. Arbetet omfattar bla omvärldsanalys, kontakter med olika intressenter, arbete med upphandlingar och marknadsaktiviteter samt skapande av tekniska visioner och konkretisering av dessa. Det innebär bla att specificera, ta fram och testa tekniska alternativ och lösningar samt utvärdera dem. Inom produktgruppen står du för den tekniska kompetensen och kommer givetvis att ha ett nära samarbete med övriga APO:er och Team Product Owners (TPO) för att tillsammans skapa de bästa lösningarna, både för våra kunder och för vårt system.

Förutom analysering och kartläggning av kundkrav kommer du också att arbeta tätt med utvecklingsgruppen. Med dina riktlinjer kommer du arbeta nära och styra utvecklingsteam.
Du kommer också bli inblandad i att utreda felaktigheter, testa samt utbilda kollegor för att säkerställa en optimal leverans. Viktigt är att du kan förstå och sätta dig in i kundens behov och processer för att ta fram lösningar i Treserva som stödjer kunden i deras dagliga verksamhet. Du kommer att arbeta med de senaste teknikerna för att ta fram nya funktioner till vårt system, men du kommer inte att utveckla själv.

All produktutveckling sker i enlighet med Scrum. Vi är en decentraliserad organisation med medlemmar på flera orter i Sverige samt i Indien. Vi har flera parallella utvecklingsteam och de består av medlemmar både från Sverige och Indien. Exempel på teknik som används vid utveckling är .Net, Windows Forms, Asp.net MVC, Asp.net API, JavaScript, CSS, Angular 2, Ms Sql Server. Du har relevant akademisk utbildning (civilingenjör/dataingenjör/datavetare) samt minst fem års erfarenhet som lösningsarkitekt och eller teknisk projektledning. Du har en stor och bred teknisk kompetens, gärna med utvecklarbakgrund, men kanske svängt över mot verksamhetsfrågor och vill hitta bra lösningar både för våra kunder och för vårt system.

Det är en stor fördel om du har erfarenhet från agil systemutveckling, Scrum eller Kanban. Du har erfarenhet av att arbeta med lösningsförslag och tekniska specifikationer inom systemutveckling. Du får gärna också ha erfarenhet från en produktverksamhet. Det är positivt om du har kunskaper om omsorgsverksamheten hos en kommun.

Du är social och har ett stort intresse av att vilja hjälpa andra samt utveckla dig själv och din omgivning. Du är en självständig lagspelare som är lyhörd för kundens och företagets mål. Du är analytisk i ditt tänkande och kan jobba med detaljerade krav och konkreta kundfrågor såväl som att ingå i ett team. Du har ett tydligt driv och affärsmässighet är en självklarhet som genomsyrar allt arbete. Du är kunnig inom ditt område, lätt att samarbeta med, förtroendeingivande och inspirerande. Du är flexibel och ser positivt på utmaningar. Vi förväntar oss att du uttrycker dig väl i såväl tal som skrift både på engelska och på svenska.

Tjänsten medför ibland resor. Placeringsort är i första hand Göteborg eller Stockholm, men andra orter kan eventuellt också vara möjliga.

För mer information eller frågor, kontakta:
Joakim Regnstrand, Director & Product Owner Treserva®, tel 031-762 75 94


Teknisk Projektledare, Lösningsarkitekt, Agil systemutveckling, SCRUM, Treserva, Kommunal omsorg, Business Development, Global Delivery, .Net, Windows Forms, Asp.net MVC, Asp.net API, JavaScript, CSS, Angular 2, Ms Sql Server.

 

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

  • Project Management
  • Solutions Architecture

Liknande jobb

Liknande jobb