Polismyndigheten

Tech lead/senior systemutvecklare till operativa verksamhetssystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 mars 2018
Stängs
den 20 april 2018
Ref:
C18752/2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga. 

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Inom sektionen/gruppen för operativa verksamhetssystem utvecklar och förvaltar vi de verktyg som polisen behöver för att kunna utföra sitt operativa uppdrag. Mer konkret innebär det att våra system används dagligen i våra utryckningsfordon, av poliser i yttre tjänst samt i ledningsfunktioner. 

Arbetsbeskrivning

Gruppen för operativa verksamhetssystem behöver vi nu förstärka teamet med en Tech lead/senior systemutvecklare. I rollen kommer du att få ett stort ansvar och stöta på en varierad arbetstillvaro, vi utvecklar produkter för polisfordon, mobiler och serverapplikatoner som är av kritisk karaktär för polisens verksamhet. Bland annat utvecklar vi avancerade söktjänster för fordon och personer, bevisprov för rattfylleri, tillträdesförbudsregistret för idrottsrelaterad huliganism m.m. Slutanvändarna är poliserna du ser ute på gatan.

I din roll kommer du parallellt med det dagliga systemutvecklingsarbetet ha en rådgivande roll gentemot produktägare samt arbeta med arkitektur. Utöver att du förväntas vara drivande och förespråka tekniska lösningar kommer du i rollen även beredas möjlighet att coacha juniora systemutvecklare.

Vi befinner oss i en utvecklingsfas där vi moderniserar polisens it-system vilket gör att vi har många spännande uppdrag framför oss. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant högskole- eller eftergymnasial utbildning
 • Erfarenhet av Java / JEE
 • Erfarenhet av JQuery och/eller Angular 
 • Erfarenhet av relationsdatabaser
 • Erfarenhet av Linux och Microsoft Windows
 • Erfarenhet av Eclipse eller IntelliJ IDE
 • Erfarenhet av agila arbetsmetoder
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift 

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • JBoss
 • Utveckling av mobilapplikationer
 • TypeScript
 • Git och Bitbucket
 • Maven
 • Jenkins
 • Rpm
 • Integrationsteknologier som exempelvis MQ
 • SSL och certifikathantering
 • Applikationsförvaltning 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av att leverera it-lösningar, kombinerat med tekniskt framkantstänk. Det är viktigt för oss är att du har ett eget driv parallellt med att kunna vara tekniskt skicklig, samt förmåga att se helheten. Vi tror även att du har förmåga att vara engagerad och prestigelös, samtidigt som du är en god pedagog med en god kommunikativ förmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta produktägare och gruppchef, Martin Forstadius, telefon, 010-56 350 83. 

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, telefon 010-563 42 11, Sofia Ask, Polisförbundet, telefon 010-563 87 10, Johan Gertz, Fackförbundet ST, telefon 010-567 70 92, Karna Tillheden, Seko Polisen, telefon 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen 

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning 

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.  Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig rekryterare. 

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. 
Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter. 

Ansökan,

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr-support@polisen.se.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Sista ansökningsdag är den 20 april 2018

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Liknande jobb

Liknande jobb