Release Train Engineer (RTE) till IT Liv & Pension

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 29 mars 2018
Stängs
den 26 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi har sedan 2016 arbetat med stora inslag av SAFe-ramverket för att leverera kundvärde effektivt och med hög kvalitet. Vi tror att du älskar tanken på att få vidareutveckla och förädla detta arbetssätt hos oss!

Vill du få chansen att jobba med KPA Pensions nya system för pensionsadministration och det digitala kundmötet? Här är det full satsning och utvecklingstakten är hög! Du får jobba tillsammans med många högpresterande och motiverade team där du kommer få möjlighet att påverka värdeflödet.

Det här gör du som Release Train Engineer (RTE) på Folksam IT Liv och Pension
Som RTE stöttar du strömmen som helhet, med både arbetssätt och leverans. Du faciliterar olika ceremonier, hanterar hinder och risker. Du identifierar och driver kontinuerliga förbättringar, där du ständigt optimerar flödet i strömmen. Du ansvarar även för rapportering och uppföljning av strömmens övergripande status.

Det viktigaste av allt; du hjälper till att säkerställa leverans av kundvärde. Ett fokus för rollen kommer att vara att coacha PO-funktionen och att möjliggöra ett tätt samarbete mellan IT, affär och verksamhet. Det kräver att du har erfarenhet av att agera i en komplex affärsverksamhet och att du är van vid att driva förändringar.

Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi många karriärmöjligheter i ett ansvarstagande företag. Vi på avdelningen IT Liv & Pension ansvarar bl.a. för utveckling och drift av dotterbolaget KPA Pensions IT-system. Arbetet bedrivs i mycket nära samarbete med affärsverksamheten.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som coachar och utmanar organisationen att ta nästa steg i vår agila skalning för att leverera största möjliga effekt. Du har en mycket god samarbetsförmåga, arbetar enkelt och prestigelöst med andra människor. Du har en stark drivkraft att utveckla dig själv och dina kollegor. Du är självgående, flexibel och ansvarstagande. Du är van att jobba i en agil organisation och har tidigare arbetat som Scrum Master, projektledare och/eller agil coach. Du har mycket god kännedom om Lean/Agila principer och metoder, erfarenhet av att införa dessa samt coacha andra att agera enligt dem.

Du har examen från universitet/högskola eller jämförbar erfarenhet och har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • Verksamhetskunskap inom Liv- och pensionsområdet
  • Certifiering – Leading SAFe
  • Tidigare erfarenhet som RTE  

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam. 

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem, senast den 26 april 2018. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Jens Falk, gruppchef Pensionsadministration, 0708 – 316 948  

Fackliga företrädare: FTF Leif Blomqvist 08-772 70 10, Akademikerföreningen Mia Salonen 08-772 75 24, handels Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32.


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb