Utvecklare/Förvaltare Realdata & API´er till Skånetrafiken i Hässleholm

Rekryterare
Region Skåne
Plats
Hässleholm (Stad), Skåne
Annonserat
den 29 mars 2018
Stängs
den 29 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Avdelning Digitalisering & IT (DoIT) på Skånetrafiken i Hässleholm med cirka 44 medarbetare förvaltar och utvecklar de systemlösningar och den teknik som används av verksamheten för att planera, genomföra och följa upp de trafikuppdrag som bedrivs. 

Teknikutveckling beståendes av 18 glada kollegor är en av avdelningens enheter vars primära uppgift är att ta fram och förvalta teknik- och systemlösningar för trafikinformation och presentation, försäljnings- och fordonsteknik. Detta inkluderar utrustning på våra fordon, hållplatser och stationer. Skånetrafiken arbetar febrilt för att revolutionerna kollektivtrafiken de kommande åren och i ett led av detta söker vi nu ytterligare en kollega till Team Trafikdata.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som älskar hela kedjan med teknik och förstår vikten med integrationer och bakomliggande system och dess databaser! 

Skånetrafikens trafiksystem hanterar planering, presentation, försäljning och uppföljning av trafiken. Realdatasystemen hanterar information från våra fordon, linjer och enheter. Detta för att kontinuerligt kunna presentera information till resenärerna. I din roll som utvecklare/förvaltare kommer du att fokusera på tjänsteutveckling och kravställning av integrationer med fordonssystem och skyltsystem mot våra underleverantörer. Tillsammans med dina kollegor möjliggörs och skapas framtidens informationstjänster. 

Du deltar och leder olika initiativ i att vidareutveckla våra tekniska informations- och operativa planeringsplattformar. Du kommer lagom in för att delta i ett av de största förändringsarbeten hittills för att förbättra och utveckla realdata och trafikinformation för resenärerna i Skåne. Tillsammans med de andra teamen ska realdata från fordon, skyltar och försäljningsutrustning integreras i en gemensam plattform för att förbättra operativ trafikledning, information till kund, samordning vid trafikstörningar samt statistiskt- och heuristiskt underlag för förbättringar och beslutsstöd. Detta i samverkan med framtidens digitala lösningar för hållplatser, stationer och fordon för att stötta resenärerna med trafikinformation.

 

Kvalifikationer

Vad gäller den formella utbildningen så vill vi att du har högskoleutbildning eller motsvarande utbildning inom systemvetenskap, datalogi eller informatik. Du bör ha dokumenterad erfarenhet av arbete med backendsystem. Har du erfarenhet av BW/BI eller realtidssystem är det meriterande. 

Du som söker är en professionell kommunikativ lagspelare. Du är analytisk och har en utvecklad förmåga att lösa problem. Vidare är det viktigt att du är lyhörd och strukturerad. För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i svenska och engelska. 

På Skånetrafiken lever vi våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt – och det vill vi att du också gör! 

Du arbetar på vårt huvudkontor i Hässleholm. Dit reser du enkelt med tåg på 20 minuter från Kristianstad, 30 minuter från Lund, 45 minuter från Malmö och 1 timme från Helsingborg.

Anställningens omfattning Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Ansökan

Referensnummer:   A760066

Liknande jobb

Liknande jobb