Erfaren lösningsarkitekt

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 april 2018
Stängs
den 27 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker en erfaren lösningsarkitekt till gruppen styrning & uppföljning inom IT koncernstöd.

Inom Folksam IT pågår det just nu modernisering och stora förändringar för att möta nya krav från verksamhet och kunder. Utvecklingstakten fortsätter att öka och det blir allt viktigare att arbeta fortlöpande med digitalisering, konsolidera lösningar och effektivisera vårt informations- och processtöd. Gruppen styrning & uppföljning ansvarar för IT-lösningar till verksamheterna inom människor & miljöer och koncernstaben. I gruppen förvaltas även Folksams intranät. Vi är för närvarande fem medarbetare och i nuläget lika många konsulter. Kännetecknande för oss är att vi är nyfikna, delar kunskap och har roligt på jobbet.

Nu behöver vi bli fler och vi söker dig som vill arbeta med lösningsarkitektur inom vårt område där vi just nu ansvarar för leverans i flera viktiga regulatoriska projekt inom Folksamgruppen.

Det här gör du som lösningsarkitekt på Folksam
I rollen arbetar du med teknisk omvärldsbevakning, definierar och utvecklar arkitekturella principer och säkerställer att dessa efterlevs. Du formulerar målbild och roadmap för lösningar och lyfter eventuella avsteg. Du jobbar tillsammans med andra i teamet bland annat med kartläggning av befintliga processer, informationsmodeller, tar fram målarkitekturer, integrationsstrategier och genomför arkitekturgranskningar. Du översätter verksamhetens krav till en realisering vilka är i linje med de strategier, principer och riktlinjer som har beslutats på koncern- och områdesnivå. Realiseringen kan innebära nyutveckling, vidareutveckling eller införande av nya standardprodukter. I din roll har du ett brett kontaktnät inom och utanför Folksam och ett nära samarbete i gruppen. Arbetet bedrivs i form av projekt eller uppdrag och vi arbetar enligt agil metodik.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Fokusera på helheten och att lösningar ger förflyttning mot målbild
  • Genomföra arkitekturgranskningar
  • Säkerställa att lösningars kvalitetsegenskaper (såsom prestanda, skalbarhet, robusthet, förvaltningsbarhet och flexibilitet) adresseras och vägs mot funktionella krav.
  • Se till att det finns en spårbarhet mellan verksamhetsbehov, krav och lösning
  • Ta fram processmodeller, integrationsstrategier, scenariobeskrivningar och informationsmodeller

Du säkerställer kvalitet och kostnadseffektivitet i leveransen. Du har förmågan att se lösningar ur användarens perspektiv, delar med dig av din kompetens och är inte rädd att utmana gamla sanningar.

Är du den vi söker?
Då har du erfarenhet av olika tekniska miljöer, både egenutvecklat och standardlösningar. Du har examen från universitet/högskola inom IT eller motsvarande. Som person är du självgående och ansvarstagande med stort engagemang för dina arbetsuppgifter. Du har förmågan att strukturera de uppdrag du ansvarar för, anpassar dig till förändrade omständigheter och har förmågan att kommunicera med både användare och tekniker. Då det ofta är ett högt tempo är det viktigt att du kan fokusera på rätt saker. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam. 

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan i dag, dock senast 27 april 2018. Urval till intervju görs löpande under ansökningstiden. Rollen är heltid och placerad i Stockholm. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Åsa Lindberg, gruppchef styrning & uppföljning (0761-262228).

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist (0708-31 60 44), Akademikerföreningen Per Hansson, (0708-31 60 67) och HKF Mikael Karlsson, (0708-31 51 32).


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb