Riksgälden söker seniora .NET-utvecklare

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 april 2018
Stängs
den 15 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Lockas du av att jobba med utvecklande arbetsuppgifter och teknik i framkant i en samhällsviktig verksamhet? Riksgälden ansvarar för statens finansförvaltning. En central funktion i verksamheten är utveckling och drift av våra IT-system.

Riksgälden erbjuder en arbetsplats med en stark betoning på samarbete inom och mellan teamen där egna initiativ och idéer uppmuntras. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalitet genomgående. Balansen mellan privatliv och arbetliv är alltid viktig för individens välmående och därmed för Riksgälden.

Arbetsuppgifter

Som senior.NET-utvecklare ingår du i ett team som består av en arbetsledare som är funktionsansvarig/mjukvaruarkitekt samt ett flertal utvecklare. Du och teamet arbetar med utveckling av Riksgäldens affärssystem i projekt, årliga utvecklings- samt förvaltningsuppdrag.

I rollen som senior .NET-utvecklare ser vi att du sporras av utmaningar med höga mål och ambitioner. Du förväntas ta stort ansvar och driva arbetet mot uppsatta mål. Du kommer att synas och uppskattas för det arbete du gör. Du kommer att ha möjlighet att påverka och komma med innovativa lösningar samt få handlingsutrymme.

Tjänsten innebär att:

 • Planera och omsätta krav till fungerande funktioner och lösningar i Riksgäldens egenutvecklade system samt dess integrationer.
 • Ansvara för dokumentation vid utveckling och att den är väl strukturerad.
 • Arbeta med Microsoft-teknik som ASP.Net MVC, Entity Framework och WPF.
 • Arbeta i projekt, uppdrag eller förvaltning där agila arbetsmetoder används.

Kompetensprofil och personliga egenskaper

Vi söker dig som har högskoleutbildning i Data- och Systemvetenskap eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Du ska ha minst 5 års erfarenhet av systemutveckling inom .NET.

Du ska ha god kunskap i produkterna:

 • Windows Server 2012 R2/2016
 • SQL Server 2014/2016
 • IIS 8.x
 • TFS 2015 eller senare
 • Visual Studio 2015 eller senare
 • .NET Framework 4.6.1 eller senare

Du ska ha god kunskap i tekniken/språken:

 • C#
 • JavaScript/JQuery
 • TSQL
 • Entity Framework
 • Net MVC
 • WCF

Meriterande är kompetens och erfarenhet av UX inom webb, HTML5/CSS3, SharePoint, BizTalk, TDD och DevOps.

För att lyckas i rollen som senior .NET-utvecklare hos oss behöver du vara ansvarstagande, kvalitetsmedveten och ha en tydlig yrkesstolthet som gör att du gärna lär av, lär ut och samarbetar med dina kollegor. Du arbetar lika bra i grupp som individuellt och har en god social och kommunikativ förmåga.

Det är dessutom meriterande med erfarenhet från arbete inom en myndighet.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Tjänsten är säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Kontakt

Om du har frågor är du välkommen att ringa Ingela Rindå, avdelningschef IT, 08-613 47 25. 

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Arbetspsykologiska tester och arbetsprover kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via www.riksgalden.se/jobb senast 15 april 2018. Bifoga CV, personligt brev och betyg. Märk ansökan med dnr RG 2018/44.

Urvalet av kandidater sker löpande.

 

Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I uppdraget ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin. Vårt kontor finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara.

 

Liknande jobb

Liknande jobb