Polismyndigheten

Erfaren webbdesigner till Polismyndighetens it-avdelning

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 4 april 2018
Stängs
den 7 maj 2018
Ref:
C18765/2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Gruppen för informationsstöd sorteras under sektionen för kansli- och stödsystem och ansvarar bland annat för utveckling- och förvaltning av polisen.se och myndighetens intranät. Man riktar sig till en målgrupp bestående av 10 miljoner medborgare respektive myndighetens medarbetare. 

Arbetsbeskrivning

Till gruppen för informationsstöd behöver man nu förstärka sitt webbteam med en erfaren webbdesigner som ser utmaningen i att utveckla webbtjänster riktat mot en bred och icke-kommersiell målgrupp. Webbteamet har en klassisk agil laguppställning med rollfördelningen – UX/Utveckling/Test, produktägare, kravställare och scrum master. 
I din roll kommer du att ha ett nära samarbete med andra grupper och avdelningar inom myndigheten, detta i syfte att leverera bra användarupplevelse för medborgare och medarbetare. 

Webbteamet är utöver utveckling av polisen.se och intranätet även involverat i annan utveckling inom myndigheten, exempelvis mobila applikationer för poliser, och e-tjänster till medborgare. Därutöver kommer du som del i ett UX-team för it-avdelningen ha stora möjligheter att påverka hur man jobbar med UX inom hela Polismyndigheten. 

Förekommande utmaningar under en vanlig arbetsdag kan handla om att exempelvis presentera och motivera designbeslut för olika intressenter, facilitera och leda workshops- och möten, för att nämna några exempel. 

Vi ser att du har en relevant utbildning inom webbdesign, digital design eller motsvarande, samt några års erfarenhet av UX / webbdesign. Vi ser även att du är förtrogen med arbete av både front end-utveckling och visuell design. I din roll som webbdesigner eftersträvar du användbarhet, funktionalitet och tillgänglighet. Vi tror därför att du besitter ett stort driv- och initiativförmåga, likväl som du känner yrkesstolthet och ansvarskänsla. Eftersom vi arbetar dels i och mellan team, krävs det att du kan vara både prestigelös och samarbetsvillig. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

 • Relevant högskoleutbildning i webbdesign eller motsvarande utbildningsinriktning 
 • Minst 5 år professionell erfarenhet av webbdesign med dokumenterad portfölj 
 • Kunskap om samt erfarenhet av att ha arbetat med responsiv webb, JavaScript, HTML och CSS 
 • Erfarenhet av att arbeta med grafiska guidelines för webbplatser 
 • Kunskap av att ha arbetat med grafiska verktyg, exempelvis Photoshop, Illustrator, Sketch, Bootstrap, Balsamiq och/eller Dreamweaver 
 • Kunskap om tillgänglighetsaspekter för webb 
 • Kunna leverera skarp design till produktion, och även arbeta pragmatiskt med prototyper under tidiga faser av utvecklingen 
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift 


Meriterande 

Det är meriterande om du har: 

 • Erfarenhet av arbete i agila utvecklingsteam 
 • Erfarenhet av att ha arbetat med EPiServer, vilken är plattformen som redaktörer använder för att publicera innehåll, både publikt och internt 
 • Erfarenhet av front end-utveckling 


Personliga egenskaper

Du drivs av något mer än att bara göra ett bra jobb och vill göra skillnad på riktigt genom att bidra till Polismyndighetens viktiga samhällsuppdrag. Vi tror även att du är bekväm med att snabbt ändra prioriteringar allteftersom uppgiften eller verksamheten kräver detta. Du kan påvisa ett engagemang och aktivt deltagande i utveckling av både den egna verksamheten och för verksamheten i stort. Du tar gärna nya vägar och ser processer som något man alltid kan förbättra. Du vet när du ska utmana, likväl som när det är läge att ta ett steg tillbaka. 

Delar av polisens verksamhet är skyddsklassad, vilket ställer krav på hög integritet och en medvetenhet om vad det innebär att arbeta inom skyddsklassad verksamhet. 

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mera? Välkommen att kontakta gruppchef för informationsstöd, Ban Fawzi Abdul Latif, tfn,  072-201 68 71

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 073-249 04 22.

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen 
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning 
Omfattning: Heltid 
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas 
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. 
Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan, 

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr-support@polisen.se.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format. 

Referensnummer C18765/2018.

Sista ansökningsdag är den 27 april 2018. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb