E-tjänstutvecklare

Plats
Södertälje (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 5 april 2018
Stängs
den 20 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

E-tjänstutvecklare 
Södertälje kommun arbetar aktivt med verksamhetsutveckling genom digitalisering med målet att skapa god service och nytta för medborgare och företag, samtidigt som arbetet ska bidra till intern effektivisering och en modernare handläggning. Nu söker vi dig som har erfarenhet av verksamhetsutveckling och förstår de möjligheter digitalisering kan skapa. 

Vi har lagt ribban högt när det gäller service till invånarna i kommunen. Det innebär en kraftfull satsning på självservice (e-tjänster) och en servicewebb som kombineras med vårt Kontaktcenter där vi skapar en brygga till ökad digitalisering genom personlig service.  

Vill du vara med i ett kreativt team och bygga upp en verksamhet för utveckling av e-tjänster? Vi kan erbjuda dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i organisationen. Ditt uppdrag kommer att formas, förändras och utvecklas under vägen.
 

Ditt uppdrag
Ditt huvudsakliga ansvarsområde blir att utveckla den digitala medborgarservicen genom att utveckling av e-tjänster. 

Vi söker dig som är en lagspelare, som kan identifiera problem i nuvarande lösningar och utveckla hållbara lösningar utifrån behov. Med stort engagemang och öppenhet kan du resonera och föreslå långsiktiga lösningar som ger bättre effektivitet för den interna organisationen samt en ökad service till medborgarna. Du kommer även att arbeta med andra digitaliseringsfrågor i samarbete med kommunikatörer, Kontaktcenter, IT-enheten och andra verksamheter. 
 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat: 

- System- och supportansvar för Open ePlatform. http://www.oeplatform.org/

- Utveckling av kommunens e-tjänster 

- Ge stöd före, under och efter införande av e-tjänster  

- Analysera behov och systemtekniska förutsättningar 

- Utveckla processer och verksamheter med fokus på ökad medborgarservice och effektivitet 

- Omvärldsbevakning och kartläggning av trender inom området 

- Stödja förvaltningen i beställning av integration mot verksamhetssystem 
 

Kvalifikationer
Vi förväntar oss att du har: 

- Högskoleutbildning inom programmering, data- systemvetenskap, webbutveckling eller annan relevant utbildning 

- Några års erfarenheter av liknande arbetsuppgifter  

- Erfarenhet av projektledning och framtagning av behovsanalyser  

Om du också har någon av följande erfarenheter är det meriterande: 

- Erfarenhet av utveckling av e-tjänster eller annat relevant digitaliseringsarbete

- Kunskap om integrationsmotorn TEIS eller motsvarande  

- Erfarenhet av användning av webservices för att skapa kommunikation mellan olika plattformar och verksamhetssystem/affärssystem 


Som person är du ansvarstagande, självständig med god initiativförmåga och vilja  att driva utveckling. Du har också en problemlösande och analytisk förmåga, och är lyhörd med mycket god förmåga att bygga relationer. Du har kunskap om det egna verksamheten, förstår sammanhangen och ser helheten.


Mer om oss
Digitaliseringsteamet finns på Kommunikationsavdelningen där vi är 25 medarbetare som arbetar med kommunikation, digitalisering och Kontaktcenter. Härom året HBTQ-certifierade vi oss. Vi är centralt placerade i moderna lokaler i Stadshuset, som ligger precis bredvid pendeltågsstationen Södertälje centrum.

Välkommen med din ansökan!   

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten, men vi undanber oss samtal om annonsering och rekryteringstjänster.   

Liknande jobb

Liknande jobb