IT-strateg med ledaregenskaper

Plats
Gävle (Kommun), Gävleborg
Annonserat
den 9 april 2018
Stängs
den 1 maj 2018
Anställningsform
Visstid
Sysselsättning
Heltid

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 400 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 17 000 studenter och mer än 700 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.  Avdelningen för infrastruktur har idag ett brett uppdrag med såväl IT, säkerhet, vaktmästeri, lokal-frågor och växel samt repro. IT-uppdraget inom avdelningen genomförs inom två grupper - supportgruppen respektive gruppen för nät, drift och systemutveckling. Totalt arbetar ett 25-tal medarbetare med IT-frågor inom avdelningen.  Vi söker nu en IT-strateg för uppdraget att leda utvecklingen av högskolans arbete inom IT-området. 

Arbetsuppgifter:

Vi söker en IT-strateg som kan leda och utveckla högskolan inom IT-området, med de utmaningar som finns idag och i framtiden. I nära samarbete med Högskolans ledning – tillsammans med såväl stöd- som kärnverksamhet, ska du bidra strategiskt och operativt i utvecklingen av högskolans IT-arbete  Vi vill att du aktivt:  - bidrar till utveckling och genomförande av högskolans planer för digitalisering och IT-utveckling  - bidrar till utveckling av målstyrd IT- och informationsarkitektur  - bidrar till utveckling av högskolans samlade systemförvaltning  - bidrar till den interna kommunikationen om IT och digitalisering  - verkar för en transparent och tydlig IT-organisation med ständigt fokus på verksamheternas behov  Arbetet kommer att innebära att du, tillsammans med IT-organisationen vid högskolan, identifierar, planerar och genomför aktiviteter - samt uppföljning av dessa - inom ovan områden. Arbetet kommer att genomföras i projektform, såväl som inom ramen för den löpande verksamheten.

Kvalifikationer:

Som IT-strateg ska du:  - Ha en för uppdraget relevant högskoleutbildning, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig  - God kunskap om IT-områdets krav på tjänsteorienterad verksamhet  - Dokumenterad ledarerfarenhet  - Erfarenhet av att delta i och driva projekt. Projektledarutbildning är meriterande.  - Ha erfarenhet av både strategisk och operativ IT-verksamhet och kunna arbeta i båda dessa dimensioner för att leda arbetet framåt  - Kunskap/erfarenhet av IT-infrastruktur  - Ha god språklig förmåga i såväl svenska som engelska.  Det är meriterande om du har:  - Kunskap/erfarenhet av systematiskt arbete med informationssäkerhet med inriktning på IT-säkerhet, gärna specifikt också GDPR.  -God kunskap om offentlig verksamhet och de lagar som styr offentlig verksamhet  Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som IT-strateg har du en mycket god förståelse för såväl verksamhetens behov som användning och krav kring tjänster inom IT-området. Du har förmåga att strategiskt strukturera, prioritera och styra IT-verksamheten mot framtida utmaningar.  Du arbetar strukturerat och har den drivkraft och självständighet som krävs för att driva arbetet framåt och hålla tidsplaner. Du är en person som har lätt att bygga och bibehålla goda relationer. I din kommunikation med omgivningen är du tydlig och informativ. Du har även intresse och förmåga att ta ansvar, inte bara för sin egen arbetsinsats, utan också för din roll som en del i en arbetsgrupps samlade resultat.  Då IT-området vid högskolan befinner sig i en förändringsprocess kommer särskild vikt läggas vid att du har en helhetssyn och ett proaktivt arbetssätt. Det är avgörande att du har viljan och förmågan att driva och följa utveckling och förändring inom området.   

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV. Sista ansökningsdag är den 1 maj 2018. Märk ansökan med ref nr HIG-STÖD 2018/220.  Handlingarna skickas till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle eller via e-post till registrator@hig.se.  Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.  Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Varaktighet: 6 månader eller längre Tillträde: Anställningsformen är en visstidsanställning på ett år med möjlighet till fortsatt anställning. Tillträde så snart som möjligt Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-05-01

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2018/220

 

Upplysningar lämnas av:

Maria Sörby Förvaltningschef Telefon: 026-64 85 85
E-post: maria.sorby@hig.se 
Facklig(a) företrädare 
Maria Savela Saco-S Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se  Lars Borbos ST Telefon:
026-64 85 00 vxl E-post: lbs@hig.se  Kia Sundberg-Kimhag Lärarförbundet Telefon: 026-64 85 00 vxl E-post: kia.kimhag@hig.se