Polismyndigheten

Systemutvecklare till Polismyndighetens IT-avdelningen, placering i Norrköping

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 10 april 2018
Stängs
den 2 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla system som bidrar till en effektiv Polis och en hög rättsäkerhet i Polisens utredningsarbete? Då har vi en tjänst som systemutvecklare som du vill söka!

Som anställd hos oss kommer du arbeta i ett positivt och engagerat team med fem andra systemutvecklare och två produktspecialister. Teamet ansvarar för att utveckla och förvalta centrala informationstjänster för polisens operativa och utredande verksamhet och är del av en sektion som bland annat ansvarar för Polismyndighetens bastjänster, forensiska system, E-tjänster och GIS-applikationer.

Som systemutvecklare hos oss kommer du att arbeta med utveckling av nya och befintliga system, huvudsakligen skrivna i Java och närliggande tekniker.

En vanlig dag hos oss har du diskussioner med kravställare från den operativa verksamheten. Du arbetar med att bryta ner krav till uppgifter i JIRA som du sedan tillsammans med ditt team ansvarar för att realisera. Under utvecklingen arbetar du i hela vår teknikstack, från databas- och backend- till frontendutveckling. Lösningarna dokumenterar du sedan vid behov samt paketerar och driftsätter i tätt samarbete med vår driftsorganisation

Vi arbetar enligt moderna agila principer och alla i teamet är aktivt med och bidrar. Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har varför du kommer att få möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten.

Som anställd på Norrköpingskontoret får du både fördelarna av att arbeta på ett litet och familjärt kontor där alla kan påverka samtidigt som du är viktig del av en av Sveriges största och mest spännande myndigheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen inom IT. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
  • Erfarenhet av utveckling i JavaErfarenhet av MySQL eller motsvarande SQL-databaser
  • Erfarenhet av att arbeta agilt
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
Det är meriterande om du har:

  • Kunskap om Java EE och närliggande bibliotek såsom Hibernate
  • Erfarenhet av JIRA eller motsvarande verktyg för agil utveckling
  • Erfarenhetar av att utveckla för Linux/Unix
  • Har erfarenhet av continuous integration och/eller continuous delivery
  • Har erfarenhet av att arbeta på ett större företag eller myndighet

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en personlig drivkraft och som är orädd för att ta dig an komplexa arbetsuppgifter där förutsättningarna inte alltid är helt klarlagda. Det är viktigt för oss att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och att du är kommunikativ eftersom vi jobbar agilt mot gemensamma mål. Du är tekniskt skicklig, prestigelös, analytisk och har god problemlösningsförmåga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta Anders Rosen, gruppchef för Bastjänster 2, tfn 010-56 41 485.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Norrköping

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.                  

Ansökan:

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr-support@polisen.se

 

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast 2018-05-02. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Du söker tjänsten via jobb.na@polisen.se och du uppger diarienumret för ärendet, A183.530/2018.

Liknande jobb

Liknande jobb