Polismyndigheten

Front end-utvecklare till operativa verksamhetssystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 10 april 2018
Stängs
den 27 april 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

10 april 2018

Ansök senast

27 april 2018

Referensnummer

C18927/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på polisens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och där du kommer att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har ca 750 medarbetare och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare. Inom sektionen/gruppen för operativa verksamhetssystem utvecklar och förvaltar vi de verktyg som polisen behöver för att kunna utföra sitt operativa uppdrag. Mer konkret innebär det att våra system används dagligen i våra utryckningsfordon, av poliser i yttre tjänst samt i ledningsfunktioner.

Arbetsbeskrivning

Till gruppen för operativa verksamhetssystem behöver vi nu förstärka teamet med en front end-utvecklare. Vi utvecklar produkter för polisfordon, mobiler och serverapplikatoner som är av kritisk karaktär för polisens verksamhet. Bland annat utvecklar vi bevisprov för rattfylleri, tillträdesförbudsregistret för idrottsrelaterad huliganism samt avancerade söktjänster för fordon och personer m.m. Slutanvändarna är poliserna du ser ute på gatan.

I linje med vårt agila arbetssätt kommer du att vara med och bidra till att utveckla våra applikationer- och verktyg som ger poliserna förutsättningar för att upptäcka brott och förebygga brottslighet. I rollen kommer du att arbeta med både förvaltning- och nyutveckling. Utveckling sker utifrån verksamhetens behov vilket innebär att du kommer att få verka i en miljö som har ett tätt utbyte med slutanvändarna, för att förstå hur polisen arbetar i yttre tjänst kommer du exempelvis att ges möjlighet till verksamhetsbesök.

Vi söker dig som har erfarenhet av att leverera it-lösningar, för oss är det inte det väsentliga om du är en junior- eller senior front end-utvecklare. Det viktiga är att du brinner för uppgiften, har ett stort intresse för JavaScript-utveckling samt är tekniskt skicklig.

Du bereds möjlighet att komma till en arbetstillvaro med starkt leveransfokus och på slutanvändarnas upplevelse. Därutöver befinner vi oss i en utvecklingsfas där vi är med och moderniserar polisens it-system, vilket gör att vi har många spännande uppdrag framför oss.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant högskole- eller eftergymnasial utbildning
 • Erfarenhet av JavaScript-utveckling
 • Erfarenhet av JQuery och/eller Angular/TypeScript
 • Erfarenhet av CSS 
 • Erfarenhet av HTML
 • Erfarenhet av utveckling av mobilapplikationer
 • Erfarenhet av arbete med relationsdatabaser
 • Erfarenhet av arbete med Linux och Microsoft Windows
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift

Meriterande 

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Git och Bitbucket 
 • Maven 
 • Jenkins 
 • Rpm 
 • Integrationsteknologier som exempelvis MQ
 • SSL och certifikathantering 
 • Applikationsförvaltning
 • Java/JEE 
 • Arbete med UX/användarupplevelser 
 • Arbete med fullstack-utveckling

Personliga egenskaper

Det är framförallt viktigt att du har en god initiativförmåga och eget driv, parallellt med att kunna vara tekniskt skicklig. Vi tror även att du har förmåga att kunna lyfta blicken och se helheten, samt att du är engagerad, prestigelös och har goda kommunikativa egenskaper.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef, Martin Forstadius, tfn, 010-56 350 83

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen 

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.  Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Varmt välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Vid ansökan kommer dina uppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr-support@polisen.se

Sista ansökningsdag är den 27 april 2018.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb