Polismyndigheten

Teknikspecialister inom audiovisuellt beslutsstöd, förhörsrum och mötesteknik

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 11 april 2018
Stängs
den 3 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

10 april 2018

Ansök senast

03 maj 2018

Referensnummer

C18948/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på polisens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och där du kommer att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Vi är en myndighet som är under förändring där it har en betydande roll. Med bättre it-stöd kan hela polisverksamheten arbeta mer effektivt. Polisens it-avdelning har ca 750 medarbetare och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Till polisens it-avdelning och gruppen för A/V, Formulär och eLearning söker vi nu dig som vill arbeta med olika typer av tekniker inom A/V-området.

Vi söker dig som har ett tekniskt kunnande och en förmåga att kunna leverera service i världsklass. I din roll som teknikspecialist kommer du att arbeta med olika områden inom polisens A/V-miljö. Det finns möjlighet att kunna nischa sig mot audiovisuellt beslutsstöd som tillgodoser våra ledningscentraler med den teknik som de behöver, alternativt mot förhörsrum som tillhandahåller modern teknik för att hålla effektiva förhör. Eller mötesteknik som hanterar all vår utrustning inom digitala möten och konferensteknik.

Du kommer att arbeta med både drift, support och utveckling av infrastruktur samt användarutrustning, allt beroende på område och erfarenhet. Arbetet kräver att man både kan arbeta med internt utvecklade lösningar samt inköpta produkter som kräver erfarenhet av viss leverantörsstyrning och uppföljning. I arbetsuppgifterna ingår även att omvärldsbevaka det aktuella området för att hitta nya innovativa lösningar.

Vi bedriver inga stora projekt, utan vi tror på ett mer agilt förhållningssätt där vi värdesätter mindre leveranser oftare. Vi älskar också våra användare, det är för dem vi är till för och därför jobbar vi väldigt nära tillsammans med dem för att förstå deras behov och leverera det de verkligen behöver. Det innebär att du kommer få göra verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten samt ofta och kontinuerligt göra besök där vår teknik används.

Vi vill att du tar oss till nästa nivå av teknik och innovation som kan förbättra polisens förmåga att klara upp brott, där våra leveranser spelar roll och gör skillnad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Relevant högskole- eller eftergymnasial utbildning inom it eller motsvarande förvärvad kunskap som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
• Minst 3 års erfarenhet av systemdrift och designlösningar inom området
• Arbetat med A/V-utrustning i stora serverbaserade miljöer

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av några av följande verktyg/miljöer:
• Crestron styrsystem
• Extron styrsystem
• Barco Video Wall Display Solution
• Signage-lösningar
• Cisco videokonferens-system

Det är även meriterande om du har erfarenhet av:
• Integrationer mellan ovanstående system
• Arbete med utrustning för mötesrum, stora som små
• Arbete samt kunskap kring IP-kommunikation
• Arbete i agila team och med agila metoder

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett stort driv och är van vid att på egen hand ta dig an komplexa arbetsuppgifter där förutsättningarna inte alltid är helt klarlagda. Det är viktigt för oss att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och att du är kommunikativ. Du tror även att du tekniskt skicklig, prestigelös, analytisk med god problemlösningsförmåga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef, Ulla Thorsman, tfn 010-562 87 56

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 073-249 04 22

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare inom polisen respekterar du även allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Varmt välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) . Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Vid ansökan kommer dina uppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr-support@polisen.se

Sista ansökningsdag är den 3 maj 2018.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb