Polismyndigheten

Brinner du för GIS? Vi söker innovativa stjärnor för att sätta polisen på kartan

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 11 april 2018
Stängs
den 2 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

11 april 2018

Ansök senast

02 maj 2018

Referensnummer

C18970/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Brinner du för GIS så har vi superintressanta tjänster att söka där du kan göra samhällsnytta på riktigt!Vi söker inte mindre än fyra teknikspecialister till GIS-teamet på polisens IT-avdelning med placeringsort Norrköping och Stockholm.

GIS – Geografiska Informationssystem

Geografisk information är en väsentlig och central del inom många verksamhetsområden på polisen, från ledning/styrning (planering, beslutsstöd och lägesbilder), till fältinsamling, och analys. Det finns stor potential inom GIS-området och vi arbetar aktivt med att vidareutveckla våra förmågor. GIS behöver användas i mycket större utsträckning än vad som görs idag och det är här du kommer in i bilden.

Arbetsuppgifter

Vi behöver teknikspecialister till GIS-teamet med lite olika inriktning. Du kommer antingen arbeta med att programmera och anpassa våra kartapplikationer och GIS-verktyg så att våra användare har den funktionalitet som efterfrågas. Du kan också arbeta med att bearbeta geodata eller så har du kompetens kring design och arkitektur och är med och installerar och konfigurerar vår kartplattform och dess komponenter. Det är självklart ett plus om du har kompetens att jobba inom fler än en inriktning. Du arbetar hela tiden tätt tillsammans med dina kollegor i GIS-teamet.

Exempel på arbetsuppgifter:

Leverera GIS-lösningar som efterfrågas antingen genom att programmera nya eller anpassa och konfigurera befintliga GIS-applikationer och mobilapparBearbeta, visualisera, konfigurera och konvertera geografiskt data, te x bakgrundskarta och andra karttjänsterJobba med mosaik- och rasterdatasetKvalitetssäkra data och applikationerDesigna och sätta upp servermiljöer och tillhörande tjänsterJobba med behörighets-, loggnings- och certifikatsfrågor

Vill du bli en del i vårt härliga team? Vi är tio personer som ansvarar för hela Polisens geodata- och kartförmåga, vidareutveckling, upprätthållande och införande av kartstöd. Gruppen tillhandahåller dels kvalitetssäkrat och aktuellt geodata (adresser, platser, bakgrundskartor och geografiska lager av olika slag) och dels produkter med fokus på GIS. Vi arbetar med ESRI:s kartplattform i botten. En stor del av vårt arbete innebär också att marknadsföra och sprida möjligheterna med GIS inom vår stora organisation. Inom en snar framtid ser vi också att t ex 3D-modeller och drönarteknik levereras av GIS-teamet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Akademisk examen inom IT-området med inriktning mot GIS eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Minst två års erfarenhet av arbete med GIS, antingen av systemutveckling mot GIS-produkter,
  bearbetning av geografisk data samt analysverktyg i ArcGIS och/eller
  design och installation av ESRI:s plattform.
 • Goda kunskaper om ESRI:s ArcGIS-plattform (t ex Server, Desktop, appar samt Portal for ArcGIS)

Meriterande
Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att utveckla lösningar för geografisk analys.
 • Erfarenhet av att utveckla mobila GIS-lösningar.
 • Erfarenhet av några av följande tekniker och verktyg: Programmeringsspråk: Java, Javascript, Swift, PythonRamverk/tekniker: Hibernate eller SpringDatabaser: MySQL eller OracleOperativsystem: LinuxVerktyg: XCode, Eclipse, IDEA, eller liknande
 • Erfarenhet av omvärldsbevakning inom GIS-området.

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är analytisk, ansvarstagande, har ett starkt driv och en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är prestigelös, flexibel och engagerad och har god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Det är ett stort plus om du även är pedagogisk.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef GIS Cecilia Gårlin, 010-56 36723

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Norrköping/Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Emmy Angeklint, tfn 070-360 44 81

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb