Polismyndigheten

Vi söker it-tekniker till Kiruna

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Kiruna (Kommun), Norrbotten
Annonserat
den 12 april 2018
Stängs
den 2 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Norrbottens län

Utlyst

11 april 2018

Ansök senast

02 maj 2018

Referensnummer

A185.683/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Leverans och support ska ha lokal närvaro i varje region. Regionala servicekontor återfinns i Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen, och Syd/Öst/Väst. Servicekontoren sköter införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser. Systemen för radiokommunikation inklusive handterminaler och fordonsstationer hanteras också av servicekontoren.

Arbetsbeskrivning

Generell regional IT-tekniker med placering i Kiruna men med arbetsområde inom hela region Nord som omfattar Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Arbetet är varierande och du möter många olika kunder i en intressant arbetsmiljö. Du kommer att arbeta med användarutrustning så som PC, Rakel, skrivare, mobiltelefoni och kringutrustning. Tunga lyft och obekväma arbetsställningar förekommer vid leverans/inventering/installation av IT-utrustning. Mycket eget ansvar då man arbetar som ensam tekniker på denna ort. Resande förekommer i tjänsten. Beredskap ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt med inriktning IT
  • Minst ett års arbetslivserfarenhet av arbete som IT-tekniker/Supporttekniker
  • Mycket stor servicekänsla och fokus på att hjälpa våra kunder med tyngd på bra resultat och kvalité
  • Goda kunskaper gällande PC, skrivare, mobiltelefoni, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning
  • Självgående och initiativtagande
  • Förmågan att uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift
  • B-körkort och vana att köra bil

Personliga Egenskaper

Personliga egenskaper är ofta lika viktigt som teknisk kompetens för en grupps utveckling och dynamik. Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet. Du är stresstålig och kan hantera flera ärenden samtidigt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Gruppchef Matilda Brander 010-56 82301

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn
010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Tjänsten är en visstidsanställning på tolv månader. Tjänsten är placerad i Kiruna. Flextid och beredskapsjour tillämpas. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 2018-05-02. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Du skickar in din ansökan till jobb.na@polisen.se och ange diarienummer: A185.683/2018

Sök jobbet

Ansök via e-post