It-strateg till Kronofogden it

Rekryterare
Kronofogden
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 13 april 2018
Stängs
den 2 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi ser möjligheter, gör du?

Vi bidrar till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi vill bidra till att människor hittar lösningar och förändrar sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I vårt arbete är det viktigt att se möjligheter och med kundens fokus ständigt förbättra vår verksamhet.

Vill du tillsammans med it-chefer och ansvariga för verksamheten utforma Kronofogdens långsiktiga planer för it-användning?

Myndighetens it-strategi tas fram av it-ledningen, CIO och andra chefer som styr över it-verksamheten och dess resurser. Den bygger på myndighetens strategi och verksamhetsplan. Du, som it-strateg, hanterar it-styrningsfrågor och är ansvarig för att facilitera it-ledningens arbete med it-strategin. It-direktören fastställer strategin och ansvarar för att den genomförs.

Ditt nya jobb

Omvärldsbevakning och samverkan
En del av it-strategens arbete är att följa nyheter som är på väg inom it-området. It-strategen ska föreslå hur ny teknik (utveckla verksamheten med hjälp av teknik) kan användas på myndigheten. För att klara denna uppgift måste du känna till myndighetens organisation och verksamhet väl och veta vilka behov som finns. Du medverkar i olika fora för myndighetssamverkan samt följer fortlöpande direktiven för stadsförvaltningens digitalisering.

Innovation
Kronofogden it är organiserad i tvärfunktionella funktioner. Ansvaret för funktionen/området innovation ligger på it-strategen. Det innebär att du upprätthåller och vidareutvecklar aktiviteter och arbetssätt runt innovation med syftet att skapa värde för Kronofogdens verksamhet.

Du ansvarar för att ta fram vår it-strategi och de kort- och långsiktiga handlingsplaner som leder oss framåt. Du driver förändringsarbete inom it-avdelningen avseende metoder och arbetssätt, inspirerar och stöttar våra funktions- och förvaltningsområden med specialistkompetens inom it. Du bidrar på ett betydande sätt till att initiera och vidareutveckla samverkan såväl internt inom myndigheten som externt (nätverk, organisationer) med andra myndigheters it-avdelningdar. Du bereder ärenden till it-ledningsgruppen, presenterar förslag, tar emot förfrågningar och levererar på dem.

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?

Du har:

  • relevant utbildning från högskola eller universitet
  • gedigen erfarenhet och kunskap från it-området
  • god erfarenhet av omvärldsanalys
  • erfarenhet av projektarbete och projektmetodik samt ha dokumenterad förmåga att leda och driva omfattande projekt

Dina egenskaper

Vår verksamhet utvecklas och därför söker vi dig som har en god förmåga att tidigt se och förstå verksamhetens behov och dra slutsatser utifrån ett helhetsperspektiv. Du förstår kundens behov och ser hur vår utveckling kan möta det. Du är strukturerad, analytisk, målinriktad och van att ta ett stort eget ansvar. I ditt arbete har du många kontakter och det är därför viktigt att du har en bra samarbetsförmåga, har lätt för att kommunicera och har en god pedagogisk förmåga. Du är synlig, engagerande och motiverande.
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Information

Anställningen är tillsvidare.
Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627).

Vi tillämpar provanställning på sex månader.
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.

Kontaktpersoner
Johan Acharius
it-direktör
070-149 70 41

Susanna Jalmert
rekryteringskonsult
072-853 71 11

Clarence Eliasson
facklig kontaktperson Saco
010-578 38 29

Eva Kuosku
facklig kontaktperson ST
010-579 20 10

Du ansöker senast 2018-05-02 genom att klicka på knappen nedan.

Liknande jobb

Liknande jobb