Polismyndigheten

Polismyndigheten söker testare till IT-avdelningen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 13 april 2018
Stängs
den 3 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

12 april 2018

Ansök senast

03 maj 2018

Referensnummer

C19029/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Mobilitetsteamets främsta uppgift är att ta fram appar till poliser. De appar vi hittills har tagit fram stödjer flera olika verksamhetsområden, och har olika grad av testautomation i sig. Utvecklingstakten behöver öka varför samarbeten inletts med flera andra it-grupper inom it-avdelningen samtidigt som andra it-grupper startat upp egen app-utveckling. Att dela med sig och coacha varandra är en viktig del i det dagliga arbetet.

Vi söker dit som är galet intresserad av test, och vill både bygga snygg automation så väl som att hitta alla tänkbara varianter som en användare kan tänkas komma på när de använder våra appar. Du är en lagspelare som gillar att utveckla din och vår skicklighet inom området test men vill även hjälpa till för att föra hela teamet framåt oavsett uppdrag. Du vill sätta dig in i användarnas vardag samtidigt som du ständigt bevakar den tekniska utvecklingen hos de ledande på marknaden för att se vilka delar vi bör implementera.

Vi bygger innovativa lösningar som ska överträffa polisernas önskningar. Det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga. För det behöver vi ligga steget före. Och vi behöver bli fler.

Vi har stort fokus på teamet som delar en stor gemensam passion och stolthet för det vi levererar. Vi är ett multifunktionellt team med många olika kompetenser. Vi åker på verksamhetspraktik hos exempelvis poliser i fält för att sätta oss in i deras problem. Vi samarbetar kring verksamhetsutveckling, produktutveckling, och processoptimering. Vi är ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka arbetssätt och vår vardag. Vi ser tydliga vinster med parprogrammering - vi hjälper, stöttar och utmanar varandra. Vi är drivna, tekniskt kunniga och tar fram lösningar med modern teknik. Våra lösningar håller så klart en väldigt hög säkerhetsnivå. Vi gör nytta. Vi når resultat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Examen inom data/IT, från en minst tre lång utbildning på universitet/högskola Minst 2 års erfarenhet av testdesign och testexekvering
 • Minst 2 års erfarenhet av testautomatisering med Selenium /Protractor eller liknande
 • Minst 1 års erfarenhet av testautomatisering av iOS-appar (XCUITest eller liknande)
 • Goda kunskaper från mobiltestning med Appium
 • Goda kunskaper från API-testning med SoapUIGoda kunskaper i HTML
 • Goda kunskaper i CSS3
 • Goda kunskaper i JavaScript, Jasmine, KarmaGoda kunskaper i Git
 • Goda kunskaper i Jira
 • Kunskap om Node.js eller annan back-end miljö
 • Kunskap om Angular4 eller React

MERITERANDE

 • Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet av CI/CD
 • Erfarenhet av Testdriven design (TDD)
 • Behavior driven design (BDD)
 • Cucumber

Personliga egenskaper:
Viktigt är att du som person gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession, men att du också har en stark känsla för att hjälpa andra både i och utanför teamet när det behövs. Du är öppen och vill engagera dig för att vi ska leverera så bra lösningar som möjligt. Du har problemlösningsförmåga och gillar att hacka kod, du ser nytta i att förstå användarnas beteenden för att driva effektiv utveckling som löser problem på riktigt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef Sarah Hjortsmarker, tfn 010-5641459, mail sarah.hjortsmarker@outlook.com

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid (flextid tillämpas)

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.                  

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Emmy Angeklint, tfn 070-360 44 81

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb