Nätverkstekniker

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 17 april 2018
Stängs
den 2 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Nät- och datakommunikation, IT infrastruktur, Regeringskansliets it-enhet

Lockas du av att jobba med säkerhetsfrågor inom området nätverk och it-säkerhet i en komplex och geografiskt spridd it-miljö i den organisation som stöttar regeringen i dess uppgift att styra riket och förverkliga sin politik? Vill du vara med i arbetet med att säkerställa att vår it-miljö på Regeringskansliet och Sveriges ambassader och konsulat runt om i världen har ett nätverk med en hög tillgänglighet och hög säkerhet? Nu söker nu erfarna nätverkstekniker som har erfarenhet av nätsäkerhet eller vill utvecklas mot denna kompetens

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Du kommer att arbeta med kompetenta medarbetare som idag arbetar med att säkerställa att våra interna och externa nätverk är driftsäkra med hög tillgänglighet och säkerhet. Du kommer även att delta i vidareutvecklingen av Security operations center (SOC) i Regeringskansliet. 
Tillsammans med dina nya kollegor deltar du i proaktivt arbete och uppföljning av trender i nätverket. Du deltar i att åtgärda driftincidenter, driftproblem samt incidenter relaterade till nätsäkerhet. Under någon vecka per månad kommer du med andra medarbetare inom enheten att bemanna vår gemensamma driftkontroll. Som nätverkstekniker deltar du i daglig drift och underhåll av nätverket. Tillsammans med dina kollegor ansvara du för övervakning, logganalys, rapportering och proaktiv felsökning och felavhjälpning av nätet och dess åtkomstskydd. Du utför övergripande säkerhetsbedömning för att säkerställa ett bra skydd med hjälp av ex brandväggar, IPS/IDS kommunikations-/och nätverkslösningar. 
Du kommer att medverka i olika it relaterade förvaltnings – och utvecklingsprojekt för effektivisering av it-miljön. Du administrerar, installerar och konfigurerar kommunikationsutrustning samt dokumenterar nätverket löpande.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund
Du har några års erfarenhet av att arbeta med it-drift, underhåll och installation av nätverk, nätövervakning, analys och proaktiv felsökning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av säkerhetslösningar och it - säkerhetssystem avseende internetåtkomst, externt brandväggskydd och IDS/IPS. Du har erfarenhet av förvaltning och utveckling av nätverkslösningar i komplexa nätverk. Du har vana att dokumentera och ta fram beskrivningar och vi ser gärna att du har arbetat i projektform. Du har en högskole- eller universitetsutbildning inom för tjänsten relevant område eller annan lämplig utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara relevant för befattningen. 
Du har god kännedom om teknologin för LAN och WAN kommunikation i komplexa nätverk. Du har erfarenhet av att arbeta med brandväggar och övervakningsverktyg av nätverk och nätverkstrender. För att snabbt komma in i rollen som nätverkstekniker hos oss så är det meriterande med kunskaper om MPLS/VPN, BGP, IPSEC, QoS och Cisco ASA.
Det är meriterande om du har en relevant certifiering exempelvis CCNP eller motsvarande utbildning inom CISCO samt erfarenhet av Linux/Unix och Windows. Du får gärna ha en fördjupad kompetens inom exempelvis perimeterskydd och antiviruslösningar och vitlistningsprogramvaror samt erfarenhet av att bygga upp och testmiljöer för olika komplexa nätverk-/och säkerhetslösningar.

Dina egenskaper
Som person har du en väl utvecklad samarbetsförmåga och är serviceinriktad och kommunikativ. Du är uthållig och metodisk och känner ett stort ansvar för dina uppgifter och är säkerhetsmedveten. Du behöver vara drivande, initiativtagande samt ha en vilja till att utvecklas. Du har lätt för att kommunicera i både tal och skrift på både svenska och engelska.

Övrigt
Våra tjänster är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Beredskap, resor till våra utlandsmyndigheter och visst arbete utanför ordinarie arbetstid förekommer.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta gruppchef Magnus Stålhammar, på tel 08-405 58 34. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Emelie Hasselblad på 08 405 16 16. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00, Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) samt ST. 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 29 april 2018.

Liknande jobb

Liknande jobb