Senior nätverkstekniker

Plats
Nyköping (Kommun), Södermanland
Annonserat
den 30 april 2018
Stängs
den 22 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss.

Arbetsplats
D-data AB är sedan 1 januari 2016 ett eget bolag som ägs av Landstinget Sörmland. Vi är 125 medarbetare och finns placerade i Katrineholm, Eskilstuna och Nyköping. D-data är en komplett leverantör av IT-tjänster till landstinget med fokus på support, systemutveckling, arkitektur, projektledning, förvaltningsstyrning, test, drift, infrastruktur och telefoni. I vårt uppdrag ingår också ett övergripande ansvar för utveckling och drift av landstingets tekniska infrastruktur inklusive klienter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Spännande utmaningar inom området datakommunikation. Segmentering av datacenternätverk och SDN, kommunikationslösningar för framtidens sjukvård, säkerhetslösningar inom brandväggar och webtjänster är några av de utmaningar du kommer att arbeta med.
Vi som söker en ny kollega är en grupp av datakommunikationstekniker som ingår i enheten IT-infrastruktur

Vi erbjuder intressanta och stimulerande men också ansvarsfyllda arbetsuppgifter. Det övergripande målet för oss är att på ett kostnadseffektivt sätt ge våra kunder en stabil, säker och effektiv drift av deras IT-system. Du kommer att ha daglig kontakt och samarbete med de andra enheterna inom D-data både vad gäller löpande drift samt uppdrag och projekt. Du kommer även att ha kundkontakt och delta på möten med kund där du har en rådgivande roll.
Du får här mycket goda möjligheter att utmana dig själv i din roll som senior nätverkstekniker inom olika uppdrag för framtidens datakommunikation för sjukvården i Landstinget Sörmland.

Din kompetens
Du ska ha mycket goda tekniska kunskaper inom datakommunikation. Mångårig erfarenhet från stora/medelstora driftorganisationer inom:

  • Design och implementering av nätverkstopologi för stora organisationer
  • Segmentering och 802.1x
  • Design och implementering av trådlösa nätverk i stora organisationer
  • Säkerhetslösningar inom bl.a. brandväggar och webtjänster


Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter och har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Meriterande är erfarenhet av Cisco nätverksprodukter, SDN och lastbalansering. 
Beträffande teoretisk utbildning ser vi högskola eller motsvarande inom IT-området som en merit.

Du ska vara självgående, ha förmågan att se helheter och drivas av en egen personlig utveckling. Du har arbetat i en stor/medelstor driftorganisation och känner dig mogen att arbeta i en växande enterprisemiljö. Samarbete över avdelnings- och gruppgränser är en självklarhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Tjänsten kommer att innebära en del resor så vi förutsätter att Du har körkort. Placeringsort är Nyköping.

Personliga egenskaper
Vi tror att du som söker är en person med ett stort tekniskt intresse och förståelse som trivs i en roll där du självständigt och strukturerat driver ditt arbete framåt. Vi vill att du ska vara med och utveckla och utvecklas inom datakommunikationsområdet. Att ta egna initiativ och att leda uppdrag ser du som motiverande. Du har en fallenhet för att kommunicera och ser ett värde i att samarbeta med kollegor.

Anställningsform och sysselsättningsgrad 
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sysselsättningsgraden 100 %. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Enhetschef Ulf Fagrell 0155-24 73 99 e-post ulf.fagrell@dll.se
Gruppchef Anna Nilsson 0155-24 71 51
HR-chef Marie Persson 0155-24 76 91

Fackliga företrädare:
Anette Westerlund Vision, 016-10 51 16
Daniel Harlén Vision, 016-10 46 90
Linda Nordlund, Vårdförbundet, 0155-24 72 09

Kom och jobba hos oss på D-data AB!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2018-05-22.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

 

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. 

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Liknande jobb

Liknande jobb