Sektionschef till IT Utveckling och förvaltning

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 4 maj 2018
Stängs
den 31 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?

Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten. Vår nya tematiska organisation baseras på patientflöden, som följer patientens väg genom vården. 

 

Läs mer om vår förändringsresa och nya organisation 

 

Livsviktig IT  

Vill du utveckla IT-stöd som gör verklig skillnad? Var med och skapa framtidens sjukvård med oss!  

 

Vi erbjuder 

Vill du leda och utveckla framtidens hälso- och sjukvård? 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare. Vi har just påbörjat en omvälvande förändringsresa och ambitionen är hög. Vi mäter oss med de bästa i världen inom allt från medicinska resultat till patienternas upplevelse av vården. Vi ska hålla högsta internationella klass inom vård, forskning och utbildning och skapa värde för våra patienter. Med början 2016 inför vi en ny verksamhetsmodell där vi utgår ifrån våra patienters resa genom vården och arbetar med flera professioner i team runt varje patientgrupp – se mer om vår nya organisation här

 

IT och digitaliseringen av vården är viktiga komponenter i denna förändring och vi skapar därför en ny IT-organisation med utökat ansvar för IT inom Karolinska, samt stärker vårt samarbete med andra organisationer inom Stockholms Läns Landsting (SLL), nationellt i Sverige och med internationella partners. 

 

Om tjänsten 

Vi söker en erfaren chef till vår IT-utvecklingsorganisation, för att leda sektionen ”Vårdstöd Funktion”.  

 

Sektionens uppdrag riktar sig primärt till Karolinska Universitetssjukhusets fem funktioner; Akutvård, Perioperativ medicin och intensivvård (PMI), Bild och Funktion, Laboratoriet och Hälsoprofessioner. De fem funktionerna stödjer i sin tur den medicinska verksamheten inom sjukhusets sju vårdteman. 

 

Exempel på systemområden som ingår i sektionens verksamhetsområde är IT-stödet för bildlagring, bildanalys, labb- och mätvärdessystem, MT-nära mjukvaror, avancerade arbetsstationer, operationsplanering, sterilhantering, bokning- och remisshantering. Uppgifter som utförs av sektionens medarbetare spänner från strategisk planering, målbildsdefinition och målarkitektur till systemkonfiguration och användarsupport på plats i vårdverksamheter. Sektionens medarbetare deltar i aktiviteter såsom nyutvecklingsuppdrag, konfiguration av köpta system, test och verifiering av releaser, kvalificerad användarsupport och användarutbildning.  

 

Som sektionschef har du ett helthetsansvar för ledningen av sektionens uppdrag och dess medarbetare.
I ditt uppdrag som sektionschef ingår bland annat: 

  • kundansvar; att etablera ett strategisk partnerskap med verksamheten avseende hur IT kan bidra till Karolinskas utveckling. Underhålla en effektiv dialog om IT-leveransen i sin helhet. 
  • leveransansvar; att säkra leveranser från sektionens tilldelade projekt och förvaltningsobjekt 
  • personalansvar; att leda och utveckla sektionens medarbetare 
  • ekonomiskt ansvar; för budget och avtal kopplade till sektionens leveransområde 
  • verksamhetsutveckling; att leda förbättring av sektionens interna arbetssätt och organisation  
  • ledningsgruppsarbete; att aktivt bidra med erfarenhet och engagemang i avdelningens ledningsgrupp 

Ditt övergripande uppdrag är att leda sektionen så att ditt och dina medarbetares engagemang fokuseras kring att ge den medicinska verksamheten inom de fem funktionerna det system- och applikationsstöd som krävs för vård, utbildning och forskning, idag och i framtid. Målsättningen är att leverera en skalbar och värdeskapande informations- och datamiljö för diagnostik, mätning och patientövervakning. 

 

Vi söker 

Som person är du leveransorienterad, lösningsfokuserad och en prestigelös teamspelare. Du är en erkänt duktig ledare och förväntas kunna vara ett föredöme, visa personlig omtanke och ha förmåga att motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll. 

 

Vi vill jobba med dig som siktar högt och som delar vår ambition om att bygga en effektiv, högkvalitativ och attraktiv utvecklingsorganisation!  

 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har en akademisk utbildning och erfarenhet av strategiskt ledningsarbete i en modern och välfungerande IT-organisation. Att ha arbetat som chef är en viktig erfarenhet. Att ha jobbat med IT för vård ser vi som starkt meriterande.  

 

Du behöver vara van vid och bekant med moderna metoder för styrning och ledning av IT-utveckling. Hos oss förekommer styrmodeller såsom Projektil, PM3, ITIL och metoder från Lean och Agile.  

 

Då ansvarsområdet är dataintensivt och forskningsnära ser vi det som meriterande om du kan tillföra erfarenhet från loggning/lagring/analys av MT-nära information, från algoritmutveckling och tillämpningar av machine learning eller från bildanalys, bildlagring och bildhantering. 

 

Välkommen med din ansökan! 

 

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 

 

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.  

 

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor

4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 

Liknande jobb

Liknande jobb