IT-säkerhetsspecialist

Plats
Eskilstuna (Stad), Södermanland
Annonserat
den 7 maj 2018
Stängs
den 4 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.
 

Vi erbjuder 
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi IT-säkerhetsspecialist till IT-enheten i Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Fortifikationsverkets IT-enhet är inne i ett utvecklings- och förbättringsarbete och utökar med en IT-säkerhetsspecialist. Du kommer som IT-säkerhetsspecialist att genomföra analyser från ett brett spektrum av system, nät, loggar, infrastruktur och hanterar hot i IT-miljön. Du följer upp, åtgärdar och arbetar proaktivt med säkerhetsincidenter. Du ansvarar för utförandet av säkerhetsbedömningar och tar fram rekommendationer för ökad säkerhet. Vidare arbetar du med IT-säkerhetslösningar och följer den förändrade hotbilden inom och utanför myndigheten. Du är även kravställare inom olika IT-säkerhetslösningar (SIEM, brandväggar, antivirus, IPD/IDS, HIPS etc), medverkar vid IT-säkerhetsrevisioner och säkerställer efterlevnad av informationsklassning och lagkrav (GDPR). Du samverkar med övriga enheter inom IT systemförvaltning och IT-drift samt med myndighetens säkerhetsenhet. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning i system-/datavetenskap och/eller civilingenjörsutbildning inom datateknik eller informationsteknologi. Alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har minst 3-5 års erfarenhet av IT-säkerhetsarbete. Du har erfarenhet av ISO/IEC 27000 serien samt kunskap i olika logganalysverktyg. Mycket goda kunskaper i Windows miljöer och grundläggande kunskaper i Linux och Unix samt goda nätverkskunskaper. Vidare har du kunskap i olika programmeringsspråk.

Meriterande
Meriterande med certifiering inom CISM, CISSP eller ITIL.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du noggrann, strukturerad och analytisk. Du är lyhörd och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga samt tar ett stort ansvar i ditt arbete.

Anställningsvillkor 
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner 
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Helena Andersson, tfn 010- 44 44 795 eller HR-specialist Roger Thörnstrand, tfn 010 44 44 512.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster 
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.
 
Fackliga representanter 
Eric Bergman, Ledarna 
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO

Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2018-06-04. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Liknande jobb

Liknande jobb