IT- och digitaliseringschef till Huddinge kommun

Rekryterare
Huddinge Kommun
Plats
Huddinge (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 7 maj 2018
Stängs
den 24 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.
Huddinge kommun satsar på sina chefer och har en väl genomarbetad ledarskapsmodell som bygger på det som kallas transformerande ledarskap. Transformerande ledarskap är ett ledarskap som handlar om att vara en förebild och att leda genom visioner, mål och värderingar, varje dag.


Kraftfulla steg mot digitalisering!
Huddinge kommun satsar på IT och digitalisering! Målet är att bli en av de mest framgångrika kommunerna i landet inom detta område. IT- och digitaliseringssektionen har till uppdrag att vara en ändamålsenlig organisation som ska finnas till stöd för kommunens verksamheter. Sektionen består av drygt 40 personer fördelade på enheterna IT-drift, IT-kundstöd samt IT-arkitektur och utveckling.  Sektionen har påbörjat en offensiv utveckling och söker nu en IT- och digitaliseringschef som vill bidra till att ta verksamheten till nästa nivå.  

Om arbetet
Som IT- och digitaliseringschef har du ekonomi-, verksamhets- och personalansvar över sektionen och dess medarbetare. Du har tre direktrapporterande enhetschefer vilka, tillsammans med dig, utgör sektionens ledningsgrupp. Vidare ansvarar du för en god dialog med verksamheterna samt framtagandet av strategier och koncept i syfte att öka utvecklingstakten inom digitaliseringsområdet i kommunen. I uppdraget ingår att agera ordförande i kommunens IT-styrgrupp, bestående av representanter från samtliga förvaltningar, där du fungerar som ett strategiskt stöd i förvaltningarnas digitala utveckling. Vidare stöttar du kommunledningen i arbetet kring utvecklingen av digitalisering och deltar även i kommunens digitaliseringsråd. Det är en självklarhet att du har ett stort intresse för digitalisering, transformation och aktivt deltar i olika forum och nätverk.

Din profil
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning och chefserfarenhet med påvisbart framgångsrikt ledarskap. Du har varit drivande inom IT och digitalisering och lett verksamheter genom förändringsprocesser. Vi ser även att du har förståelse för hur en offentlig verksamhet är uppbyggd. Förmåga att leda chefer är en viktig egenskap. Som ledare är du trygg, tydlig, pedagogisk och beslutsam. Du har förmågan att skapa bra relationer med verksamheter och på ett pedagogiskt sätt förmedla dina mål och visoner samt omsätta dessa i praktiken.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. https://www.huddinge.se/arbete-och-karriar/arbeta-i-huddinge-kommun/formaner/

Välkommen med din ansökan!
Välkommen att skicka din ansökan via www.boardtalk.se senast den 24/5. Eventuella frågor besvaras av Boardtalks konsult Anna Hultkrantz, 073 834 33 20.

 

 

Liknande jobb

Liknande jobb