Teknisk Webbanalytiker till Expressen i Stockholm

Rekryterare
Expressen
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 8 maj 2018
Stängs
den 8 juni 2018
Ref:
B2D68F32-ED41-4100-BBD4-9E68D958BAF1
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Gillar du att jobba i en föränderlig och inspirerande miljö som alltid ligger i framkant inom analys och utveckling?

Nu har du möjlighet att bli en del av Sveriges mest datadrivna mediehus! Expressen söker nu en Teknisk Webbanalytiker som gillar teamarbete, ett högt tempo och som har ett stort intresse av att utveckla sin tekniska kompetens och sin analytiska förmåga.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Webbanalytikern tillhör Expressens analysteam som är den ledande analysavdelningen i mediesverige och består av elva analytiker med kompetens inom tag management, webbanalys, konvertering, realtidsanalys, SEO, sociala medier, marknadsundersökningar, analys av tidningsförsäljningen och rörlig bild. Analysavdelningen arbetar korsfunktionellt med Expressens olika avdelningar - redaktion, utveckling, distribution och försäljning - i syfte att tillsammans bygga Sveriges mest datadrivna mediehus.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Du blir en del av Expressens digitala utvecklingsteam där du ansvarar för analys och mätning för konvertering och digitalt berättade. Du arbetar tätt tillsammans med produktägare, utvecklare, UX-specialister och andra webbanalytiker för att tillsammans förbättra och utveckla de digitala produkterna.

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

 • Google Analytics (GA) som främsta verktyg
 • Tag management, det vill säga ansvara för den tekniska implementation så att vi kan mäta det som ska optimeras
 • Identifiera, analysera och föreslå förändringar av olika flöden i syfte att öka antalet sidvisningar, videovisningar och registreringar
 • Genomföra, analysera och dra slutsatser från A/B-tester och multivariata tester
 • Arbeta med visualisering av data på skärmar och i dashboards för att vägleda ditt team och dina stakeholders rätt
 • Analysera kvalitativa mätningar av sajten så som heat maps, undersökningar och fokusgrupper
 • Driva analysarbeten med andra analytiker i analysteamet

VEM ÄR DU?

Vi söker dig med ett stort tekniskt intresse, där du har tidigare erfarenhet av webbanalys och/eller programmering och gillar att analysera data och dra tydliga slutsatser. Det är meriterande om du har en akademisk utbildning och ett stort plus om du har arbetserfarenhet av:

 • Google Analytics (Universal Analytics)
 • Konverteringsoptimering
 • A/B -och multivariata tester
 • Programmering inom något av Scala och Hive för Amazon, IOS Objective C, Android Java eller Javascript

Vi ser gärna att du har ett intresse för nyhetsbevakning och de digitala produkter som Expressen jobbar med. För att vara framgångsrik i rollen krävs att du är självgående, kan projektleda och har förmågan att genom din analys få igenom förändringar. Du älskar att arbeta i team och inspirera andra till att arbeta datadrivet.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG IT Digital som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Expressen är Sveriges snabbast växande nyhetssajt och satsar stenhårt på att bli den största. Varje dag når vår rapportering i mobilappen, på sajten och papperstidningen över 2,6 miljoner personer. Över 400 personer arbetar på Expressens redaktion i centrala Stockholm med innehåll, produktutveckling, försäljning och analys.

Liknande jobb

Liknande jobb