PMO specialist som motiveras av förändring och kvalitet

Rekryterare
Skolverket
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 16 maj 2018
Stängs
den 4 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt alla skol- och verksamhetsformer inom skolväsendet i att lyckas med detta uppdrag. Skolverket erbjuder meningsfulla och stimulerande arbetsuppgifter samt ett omväxlande arbete med breda kontaktytor.

Avdelningen för verksamhetsutvecklingstöds uppdrag och ansvar är att modernisera och utveckla Skolverket. Genom att bedriva verksamhetsutveckling sammanhållet, effektivt och ändamålsenligt skapas förutsättningar för att bedriva verksamhet optimalt och med hög kvalitet så att verksamheten kan utvecklas i takt med omvärldens krav och förväntningar. På avdelningen ligger även ansvaret för Skolverkets IT-leverans.

Enheten för portföljsamordning söker en projektkontor specialist som motiveras av förändring och kvalitet till Skolverket. Portföljsamordningen ska förstärka Skolverkets förmåga att styra, leda och samordna verksamhetsutvecklingen mot uppsatta mål. Vi söker dig som utmanas av att arbeta nära verksamhet och it, är duktig på att överblicka komplexa situationer och tycker det är kul att växla mellan operativt och strategiskt arbete.

Arbetsuppgifter:

Huvuduppdraget med denna tjänst är att säkerställa effektiviteten och framgången av projekt. Du kommer att arbeta operativt med att kvalitetssäkra och stötta pågående projekt genom att coacha projektledare, styrgrupper och genomföra olika workshops, t ex nytto- och riskworkshops. Arbetet innebär även att tydliggöra och vidareutveckla processer, principer och metoder inom projekt- och projektekonomistyrning samt stärka myndighetens projektstyrningsförmåga genom att stötta projektverksamheten med process-, modell- och verktygsstöd. 

Du kommer att arbeta nära portföljsamordnare för projekt- och förvaltningsportföljen avseende beredning av nya initiativ och därmed arbeta nära förvaltningsobjekten och framtagandet av business case. Vidare kommer du att vara med i utveckling och förvaltning av nyttoregister kopplat till portföljen. Du har en viktig roll i kontakten med verksamheten och i din roll kommer du både att arbeta självständigt och i nära samarbete med övriga medarbetare på avdelningen och myndigheten 

Kvalifikationer:

Du har:

 • akademisk examen, alternativt gymnasieutbildning som i kombination med flera års relevant arbetslivserfarenhet som Skoveket anser prövas som likvärdig
 • mångårig erfarenhet som projektledare
 • god kunskap om processorienterad verksamhet
 • god kunskap om portföljstyrning
 • god kunskap om effektstyrning och/eller nyttorealisering
 • erfarenhet av att ha genomfört förstudier och skrivit beslutsunderlag
 • god kunskap om förvaltningsstyrningsmodeller, t ex pm3
 • goda kunskaper i svenska både i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • certifiering som projektledare, t ex PMI- eller IPMA-certifiering
 • certifiering i förändringsledning
 • erfarenhet av att utveckla projektstyrningsmodell, gärna PPS
 • erfarenhet av göra nyttoanalyser och ta fram business case
 • erfarenhet av kravhantering
 • erfarenhet av agila ramverk samt leda och följa upp agila projekt
 • erfarenhet av liknande roll inom annan statlig myndighet

Du har en hög kommunikativ förmåga och kan presentera abstrakta fakta lättförståeligt och du använder din lyhördhet genom att anpassa dig till olika situationer. Du är du strukturerad, sätter dig metodiskt in i sammanhanget och driver arbetet målorienterat utan att tappa fokus på kvalitet och helheten. Som person är du prestigelös, tycker om att samarbeta, är utåtriktad och har god förmåga att utveckla och upprätthålla ett brett kontaktnät på alla nivåer. Du är komfortabel med att presentera och rapportera inför större grupper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Sista ansökningsdagen är den 4 juni 2018.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. 

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47.

I denna rekrytering har Skolverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt från annonsförmedlare eller försäljare.

 

Liknande jobb

Liknande jobb