Systemut­vecklare som vill utveckla sig hos Svenska kraftnät

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 17 maj 2018
Stängs
den 29 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du beredd att arbeta med system som får hela Sverige att lysa? Genom att utveckla system som är centrala för driften av det svenska stamnätet av el kommer du att bidra till detta, varje dag.
 

Svenska kraftnät söker dig som vill arbeta med GUI-utveckling av vår kraftsystemsimulator ARISTO. Fokus för rollen kommer att vara design, programmering och felrättning av grafiska användargränssnitt i Qt/C++ för Linux.
 

Vi är en liten grupp med totalansvaret för vår produkt och ser därför gärna att du är intresserad av att bredda din kompetens även till andra aspekter inom systemutveckling. I gruppen ingår i dagsläget tre seniora utvecklare som gärna delar med sig av sin kompetens och erfarenheter av utveckling. Vi arbetar i nära samarbete med våra interna användare men även som support till ett antal externa kunder vilket gör att vi måste ha god kunskap inte bara om vår produkt utan även om domänen elkraftsystem.
 

Det positiva med att arbeta i just vår grupp är:

• stort eget ansvar och möjlighet att påverka både hur vi arbetar och vad vi prioriterar

• möjlighet att pröva många olika områden inom systemutveckling såsom design, programmering, prestandaoptimering, testimplementation liksom dokumentation och användarsupport

• en arbetsplats med samhällsnytta som grundläggande drivkraft för vår verksamhet
 

Din bakgrund

För att lyckas i rollen skall du ha:

• examen med inriktning på datateknik eller datavetenskap eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt

• god kunskap i C++ eller liknande objektorienterat språk

• kunskap i interaktionsdesign/användbarhet alternativt erfarenhet av GUI-programmering

• förmåga att skriva kod som är förståelig och lätt att underhålla
 

Vi välkomnar ansökningar från nyutexaminerade men erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, professionell mjukvaruutveckling och testdriven utveckling är självklart ett plus. Erfarenhet och kunskap inom C och relationsdatabaser liksom kunskap om simulering av dynamiska system, elkraft eller reglersystem är också meriterande.

Dina personliga egenskaper
Som person tror vi att du är van att arbeta självständigt men även är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta. Kvalitet och noggrannhet är en självklarhet men inte ett hinder för att leverera utlovade resultat. Det är en fördel om du är engagerad och intresserad av att lära dig nya saker. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder 
Hos oss finns stora utvecklingsmöjligheter. Svenska kraftnät är en uppskattad arbetsgivare som erbjuder många förmåner inom friskvård och flexibla arbetstider som ger möjlighet till balans mellan arbete och fritid. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Som ett första steg i denna rekryteringsprocess ingår därför ett webbaserat programmeringstest där du får möjlighet att demonstrera dina färdigheter. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna enhetschef Linda Oppelstrup 010-475 82 09 eller HR-specialist Sofie Westerberg 010-475 86 15. Fackliga företrädare är Maria Bergqvist (Saco) 010-475 82 90 och Stefan Ekberg (ST) 010-475 82 91. Du når oss också via e-post fornamn.efternamn@svk.se 

Välkommen med din ansökan senast den 29 maj 2018.

Liknande jobb

Liknande jobb