Senior Nätverksspecialist

Rekryterare
FOI
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 maj 2018
Stängs
den 30 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

FOI:s IT-enhet utökar och söker därför en senior nätverksspecialist med starkt engagemang och stort eget driv. Har du en eftergymnasial utbildning inom nätverk/IT-säkerhet och erfarenheter av drift av större TCP/IP-baserade LAN/WAN samt hantering av routing/switchingoch LAN-tjänster, så kanske detta är jobbet för Dig! 

Som nätverksspecialist på FOI är du en del av vår IT-enhet, som i dagsläget består av 26 medarbetare. Medarbetarna är fördelade på fyra orter, varav merparten finns i Kista. IT-enheten ingår i avdelningen Forskningsstöd, som förutom IT ansvarar för frågor inom, juridik, säkerhetsskydd, personal och kommunikation.
IT-infrastrukturen är tillåtande då verksamheten vi stödjer har en hög grad av avancerad systemutveckling samtidigt som vi måste leva upp till satta säkerhetskrav. Vi strävar efter att i större utsträckning integrera och centralisera administration, övervakning och loggning av nätverksinfrastrukturen.

Arbetsuppgifter

 • Nätverksadministration
 • Ärendehantering, prioritering och dokumentering
 • Agera 2nd/3rd line till servicedesk inklusive kunskapsöverföring
 • Delta som teknisk resurs i utvecklingsprojekt

I rollen som nätverksspecialist kommer du att arbeta brett med systemadministration, drift, support och förvaltning. Tillsammans med övriga i teamet för nätverk och ibland självständigt omfattar arbetet teknisk arkitektur och design, tekniska säkerhetsanalyser, teknisk design- och lösningsdokumentation, hantering av incidenter och förändringshantering. Genom snabb och kvalitativ support stödjer du och dina kollegor FOI:s forskningsarbete. Du kommer även att ingå i utvecklingsprojekt för att vidmakthålla en säker IT-infrastruktur vid FOI. Du blir en del av ett team som kompletterar varandra kunskapsmässigt och samarbetar nära varandra i det dagliga arbetet.

Din profil

Vi söker dig med en eftergymnasial utbildning, högskoleutbildning eller motsvarande inom nätverk och IT-säkerhet och med mångårig yrkeserfarenhet inom nätverksteknik och nätverksadministration. Krav är också erfarenhet av drift av större TCP/IP-baserade LAN/WAN, hantering av routing/switching och LAN-tjänster, vana att dokumentera utifrån fastställda rutiner samt god förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap inom ett eller flera av följande områden:

 • Nätverk relativt och i datacenter (SDN)
 • Segmentering och 802.1x
 • Brandväggar
 • Certifieringar på Cisco
 • DNS, NTP med mera
 • Övervakningssystem
 • IT-säkerhet
 • Leda utvecklingsprojekt inom nätverksinfrastruktur
 • WiFi

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i rekryteringen och för att lyckas i rollen som Senior Nätverksspecialist krävs det att du som person är serviceinriktad och kan se helheten så att servicen ligger i linje med övergripande riktlinjer och IT-arkitektur. Du är genuint teknikintresserad, engagerad och driven med en affärsmässig attityd samt att Du är en problemlösare med god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team. Du har har ett flexibelt arbetssätt och har förmåga att lära dig nya saker och ta in verksamhetens behov snabbt. Du är självgående med stort engagemang att utvecklas.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med privatliv och föräldraskap. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Arbetsplatsen är beläget i Kista.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Magnus Sparf. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen. 
Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen nedan senast den 30e maj 2018.

Liknande jobb

Liknande jobb