eHälsomyndigheten

Mjukvaruarkitekt/systemutvecklare till eHälsomyndigheten

Plats
Kalmar (Län)
Annonserat
den 18 maj 2018
Stängs
den 30 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Gillar du serverapplikationer med höga kvalitetskrav? Vill du bidra till organisationens utveckling genom att tillämpa ett helhetsperspektiv? Då har du möjligheten som mjukvaruarkitekt hos oss på eHälsomyndigheten.

Vi söker nu en mjukvaruarkitekt till avdelningen för Digitalisering. Du kommer att ingå i en grupp med omkring 50 personer fördelat på ungefär hälften utvecklare och hälften testare.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.
 

Om tjänsten

Ditt arbete bedrivs i agila team både inom projekt och förvaltning där du själv kan styra stora delar av utvecklingsarbetet. Du jobbar med att strukturera och designa system och tjänster så att de uppfyller såväl funktionella krav som kvalitetskrav.

I rollen ingår arbete med utredningar som rör skalbarhet, prestanda, säkerhet, flexibilitet, återanvändbarhet, testbarhet, och användbarhet och du kommer att stötta systemutvecklare och andra i utvecklingsteamen.
 

Vi söker dig som har:

 • Har arbetat minst 3 år som mjukvaruarkitekt eller motsvarande senior roll.

 • Har djupa kunskaper kring programmering, ramverk, standarder och teknisk modellering.

 • Relevant akademisk examen inom data/IT eller likvärdig utbildning eller genom arbete förvärvad kunskap.

 • Erfarenhet av utveckling i Java, J2EE/EE5.

 • Minst 2 års erfarenhet av serverapplikationer med höga prestanda-, kvalitets- och tillgänglighetskrav.

För att trivas och lyckas i tjänsten ser vi att du är självgående och serviceinriktad. Du har ledaregenskaper och hög analytisk förmåga. Vidare har du goda kunskaper i svenska språket , både i tal och skrift. 
 

Meriterande för tjänsten är:

 • Erfarenhet av arbete i agila metoder, t.ex. SCRUM, Kanban.

 • Erfarenhet av containerbaserade tekniker som Docker, Kubernetes och OpenShift.

 • Erfarenhet av CD/CI (Continuous Delivery/Continuous Integration).

 • Erfarenhet av relationsdatabaser.

 • Jobbat med versionshantering t.ex. GIT.

 • Jobbat med enhetstestning och/eller TDD.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
 

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider och möjligheter att arbeta från andra platser än kontoret.

Anställningarna är tillsvidare med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är i Kalmar, arbetet kan innebära tjänsteresor, företrädesvis till Stockholm.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
 

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Pontus Ahl, enhetschef på leverans och innovation, tel 010-458 62 08, HR-specialist Carolin Gullberg, tel 010-10 60 718, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 30 maj 2018!
 

Om eHälsomyndigheten

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Liknande jobb

Liknande jobb