eHälsomyndigheten

Testspecialist inriktning testautomation till eHälsomyndigheten

Plats
Kalmar (Län)
Annonserat
den 18 maj 2018
Stängs
den 30 maj 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Älskar du problemlösning och drivs av att hitta nya vägar att effektivisera testning? Som testspecialist hos oss på eHälsomyndigheten får du möjlighet att dra nytta av dina erfarenheter och utvecklas.

Vi söker nu två personer till avdelningen för Digitalisering. Du kommer att ingå i en grupp med omkring 50 personer fördelat på ungefär hälften utvecklare och hälften testare. Du arbetar i agila team för projekt och förvaltning.

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet.

Om tjänsten

Du kommer att jobba med vårt kontinuerliga integrationsflöde för att förbättra flödet och skapa/underhålla testfall. I din roll ingår att granska och kvalitetssäkra lösningar på funktionella och icke funktionella krav från förvaltning och projekt.

Du kommer även arbeta med hantering av vår pipeline, testmiljöer och testdata ur ett testperspektiv samt dokumentera och rapportera testresultat till test-, projekt- och/ eller förvaltningsledaren.

  Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen inom data/it eller likvärdig utbildning eller genom arbete förvärvad kunskap.

  • Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av testning av it-system.

  • Erfarenhet av en eller flera olika testnivåer (systemtest, systemintegrationstest eller acceptanstest).

För att trivas och lyckas i tjänsten ser vi att du har hög analytisk förmåga, är serviceinriktad och kan arbeta självgående. Du har god förmåga att uttrycka dig i svenska både i tal och skrift. 

  Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet från att jobbat med testautomatisering (t.ex. webbtjänster och GUI-testning).

  • Programmeringskunskap inom valfritt språk.

  • Arbetat med processförbättringar.

  • Erfarenhet av att testa webbtjänster (baserade på REST/SOAP) med hjälp av verktyg som SoapUI Pro.

  • Jobbat med prestandatest.

  • ISTQB-certifierad.

 Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider och möjligheter att arbeta från andra platser än kontoret.

Anställningarna är tillsvidare med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är i Kalmar, arbetet kan innebära tjänsteresor, företrädesvis till Stockholm.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Pontus Ahl, enhetschef på leverans och innovation, tel 010-458 62 08, HR-specialist Carolin Gullberg, tel 010-10 60 718, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 30 maj 2018!

Liknande jobb

Liknande jobb