Scania

Open Source Officer

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje
Annonserat
den 18 maj 2018
Stängs
den 6 juni 2018
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

IT på arbetar strategiskt med principerna Cloud and Open Source First. Valet av molnplattform har fallit på Amazon Web Services (AWS) bland annat för att den kommer ge oss största möjlighet att realisera Open Source First. Med Open Source First menar vi att Open Source-komponenter och -tjänster är vårt förstahandsval när vi egenutvecklar IT- tjänster. Dessutom kommer även alla lager inom IT-stacken att utmanas för att hitta alternativa prestandasteg till många av dagens proprietära lösningar (exempelvis DB motor, Operativsystem, Standardsystem för produktivitet).

För att möta denna utmaning utökar vi nu vårt team med en person som kommer jobba med företagets förstärkning och vidaresatsning på Open Source i ett större perspektiv. Stor del av arbetet blir att tillsammans med befintliga forum driva Open Source-frågor som policy, verktygsstöd, utbildningar mm. Det ingår även driva vår resa mot att bli en fullvärdig medlem/spelare i Open Source-sfären (använda, bidraga och till slut även driva väl utvalda Open Source-projekt).

 Arbetsuppgifter

Tillsammans med Open source forumen kommer ansvaret att inkludera:

  • Leda vårt Open Source och Inner Source Community inom Scania
  • Agera stöd till linjefunktioner för att stötta och guida vid införandet av Open Source First för respektive linjefunktion
  • Implementera verktygsstöd för att underlätta arbetet med Open Source 

Du som söker är erfaren inom dessa områden och har dokumenterad erfarenhet att ha jobbat med dessa frågor. Du brinner för förändring och är villig att driva detta brett inom Scania och VW-koncernen. Du är en god kommunikatör och kan agera som coach för grupper som behöver lära sig en ny kultur och arbetssätt.

För att lyckas väl tror vi att du har en bakgrund som såväl praktisk utvecklare och arkitekt, då du kommer att jobba med frågor rörande såväl kultur & lagar som praktiska utvecklingsmetoder.

Din profil

Du har:

  • Förmågan att pedagogiskt kommunicera med såväl utvecklare som chefer och jurister
  • Engagemang och driv att tillsammans med andra utvecklas, leverera, förenkla & förbättra
  • Orädd för att tänka nytt och villig att driva förändring

Meriterande är:

  • Erfarenhet / bakgrund inom legal, licensvillkor, patent och säkerhetsfrågor
  • Erfarenhet av att driva Community arbete

Ansökan
Välkommen med din ansökan med bifogat personligt brev och CV senast 5 juni.

Liknande jobb

Liknande jobb