IT-projektledare, kundsystem

Rekryterare
Mälarenergi AB
Plats
Västerås
Annonserat
den 21 maj 2018
Stängs
den 10 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

malarenergi

Vill du göra skillnad där du är? 

På Mälarenergi är vi 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar. 

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor. 

Vår affärsidé 
Vi skapar förutsättningar för ett bekvämt liv och tillväxt i Mälardalen genom att erbjuda människor hållbar och trygg infraservice dygnets alla timmar. 

Vår vision 
Alla trivs och utvecklas i ett livskraftigt Mälardalen. 

Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens samhälle och har viljan och potentialen att utvecklas med Mälarenergi. 
 

Arbetsuppgifter

Mälarenergi arbetar aktivt för att nyttja möjligheterna med digitalisering och automation. En långtgående digitalisering ställer ökade krav på våra verksamhetssystem och däribland våra kundsystem. Idag är vi 20 personer på IT avdelningen. 

Som IT-projektledare kommer du arbeta med våra kundsystem Xellent och Lime vilket innebär ett nära samarbete med våra användare för att fånga upp behov i verksamheten, hålla i leverantörssamarbeten och utveckla systemen för att skapa effektiva processer. Vidare innebär rollen att ansvara för budget och utbilda användare. Tillsammans med en kollega så ingår det även att förvalta systemen, ansvara för uppdateringar, testning av systemen och säkerställa att processen håller världsklass. Till 2019 skall vi genomföra en stor uppgradering av Xellent med dig som projektledare. 

Du kommer samverka med IT-avdelningens systemansvariga och verksamhetens företrädare så att koncerns systemflora når en hög digitaliseringsgrad. 

Kvalifikationer

DIN BAKGRUND 
Vi söker dig som är högskoleutbildad ekonom eller systemvetare och du har erfarenhet som projektledare inom IT-området. Det är viktigt att du har god förståelse för ekonomi och erfarenhet från kundsystem. Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. 

DIN PROFIL 
För att trivas i rollen som IT-projektledare hos oss så ser vi att du är en person som uppskattar utmaningar. Du drivs av att jobba med allt från idé till färdig lösning. Du har ett genuint intresse för IT-verktyg, är strukturerad och har god problemlösningsförmåga. Vidare så har du en förmåga att se helheten och översätta verksamhetens krav och behov till effektiva IT-lösningar. Som person är du ödmjuk fast samtidigt kravställande, då det är viktigt för dig att få framdrift i projekten. Du vågar också fatta beslut för att säkerställa att vi når de uppsatta målen. 

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss. 
 

Anställningens omfattning Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2018-06-10

Referensnummer:   C19453/2018

Välkommen att söka genom att:

Kontaktperson
Stig OlaisenIT-Chef - Mälarenergi AB
stig.olaisen@malarenergi.se

Liknande jobb

Liknande jobb