Polismyndigheten

Teknisk testare till sektionen för utrednings- och lagföringssystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 maj 2018
Stängs
den 8 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på polisens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 750 medarbetare och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Arbetsbeskrivning

Som testare inom utrednings- och lagföringssystem kommer du att ingå i ett agilt team med ansvar för att vidareutveckla polisens it-stöd för den brottsutredande verksamheten. Dina arbetsuppgifter kommer att innebära att du får vara med och utveckla de system som är centrala för Polisens förmåga att utreda brott – bl.a. hantering av brottsmisstankar, misstänkta personer, tvångsmedel, domar och böter.

Du kommer att bidra till vår utveckling genom att vara med och planera testarbetet, skriva testfall, beställa och administrera testmiljöer, utföra tester samt dokumentera resultaten. Som testare hos oss kommer du även vara delaktig i kravprocessen och kravhanteringen för att säkerställa testbarheten av de krav som finns.

Våra team har helhetsansvar för både förvaltning och utveckling och allt arbete sker i tät samverkan med verksamheten. Vi är nu i ett läge där vi ska utveckla mycket ny funktionalitet och göra systemen tillgängliga på mobila enheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk utbildning inom it
  • Minst 3 års erfarenhet i rollen som testare
  • Erfarenhet av att arbeta i ett agilt team
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av att ställa krav på och beställa testmiljöer samt vara med och sätta upp testmiljöer
  • Erfarenhet av att arbeta med testautomatisering
  • Erfarenhet av prestandatester
  • Certifiering inom test, ISTQB eller motsvarande
  • Erfarenhet av att granska kravdokumentation för att säkerställa att kraven är mät- och testbara

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken, uppfinningsrik och som vågar ta för sig. Då arbetet sker i team är det viktigt att du kan samarbeta med andra. Det är viktigt att du är prestigelös och har förmåga att sätta dig in i och förstå verksamhetens utmaningar. Du behöver ha mycket god analytisk förmåga och förmåga att prioritera eftersom du kommer vara tvungen att hantera en stor mängd information; avseende verksamhetskrav, lagstiftning och olika användargrupper.

Vi söker dig som är en engagerad och erfaren testare med stor drivkraft, är strukturerad och ansvarstagande. Du behöver vara en god kommunikatör och lagspelare samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef, Åsa Tellström, tfn, 010-56 416 31 alternativt gruppchef, Tommy Boström, tfn, 010-56 34765 

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92, Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

 

Omfattning: Heltid

 

Arbetstid: Dagtid

 

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.  Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. 
Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr.support@polisen.se

Sista ansökningsdag är den 8 juni 2018.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb