Polismyndigheten

Juniora systemutvecklare till IT-avdelningen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 21 maj 2018
Stängs
den 11 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på polisens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 750 medarbetare och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Arbetsbeskrivning

Mobilitetsteamets främsta uppgift är att ta fram appar till poliser. De vi hittills har tagit fram stödjer flera olika verksamhetsområden men syftar främst till att ge poliserna ett informationsövertag i fält samt underlätta deras arbete. Men vi nöjer oss inte med att bara underlätta, vi strävar efter att bygga innovativa lösningar som ska överträffa poliserna önskningar och ge stor effekt för vår hela vår verksamhet.

Våra appar som vi tar fram för våra mobiler och ipads, används i det dagliga arbetet hos poliserna med syftet att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga. För det behöver vi ligga steget före. Vi utvärderar därför hela tiden nya tekniker och det är viktigt för oss att vi omsätter dessa till att leverera genomtänkta lösningar som kan växa utifrån feedback från poliserna. Det användarcentrerade arbetssättet är centralt och styr i stort hela vår utveckling.

Men vi behöver bli fler. Vår ambition är att växa genom samarbeten tvärs grupper internt, men även genom att växa själva då effekten av vårt arbete är så stort och det finns nya områden att ta sig an.

Teamet
Vi har stort fokus på teamet som delar en stor gemensam passion och stolthet för det vi levererar. Vi är ett multifunktionellt team med många olika kompetenser. Vi åker på verksamhetspraktik hos exempelvis poliser i fält för att sätta oss in i deras problem. Vi samarbetar kring verksamhetsutveckling, produktutveckling, och processoptimering. Vi är ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka arbetssätt och vår vardag. Vi ser tydliga vinster med parprogrammering och liknande metoder - vi hjälper, stöttar och utmanar varandra. Vi är drivna, tekniskt kunniga och har stort fokus på lärande. Våra lösningar håller så klart en väldigt hög säkerhetsnivå. Vi gör nytta. Vi når resultat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Minst 2 års studier inom it
  • Minst 2 års erfarenhet av systemutveckling (inom de senaste 3 åren)
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande
Vi värderar högt att du kan visa upp/beskriva minst 2 lösningar som du varit med och utvecklat, brinner för att arbeta användarcentrerat samt att du privat eller i anställning, byggt minst en app.

Det är meriterande om du har en eller flera av följande:

Civilingenjör inom IT, data, teknisk fysik, alternativt examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen med IT-inriktning.Erfarenhet av att implementera lösningar för att mäta användarbeteendeErfarenhet av agila metoder och CI/CD (Continuous integration/Continuous delivery)Erfarenhet av biometri, röststyrning, autentisering, deep learningErfarenhet av att arbeta på ett större företag eller myndighetErfarenhet av TDD, parprogrammeringErfarenhet av apputveckling i t.ex. JavaScript, Angular, HTML5, Ionic, Swift, ObjectiveC alternativtErfarenhet av server utveckling i java och/eller NodeJS

Personliga egenskaper
Vi sätter särskild står vikt på vem du är och dina personliga egenskaper. Du som person gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession. Samtidigt har du en stark känsla för att hjälpa andra både i och utanför teamet när det behövs. Du är öppen och vill engagera dig för att vi ska leverera så bra lösningar som möjligt. Du har problemlösningsförmåga och gillar att hacka kod, du ser nytta i att förstå användarnas beteenden för att driva effektiv utveckling som löser problem på riktigt. Du vill göra skillnad.

Vi kommer alltså att lägga stor vikt vid personlig lämplighet
 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef Sarah Hjortsmarker, tfn 010-5641459, mail sarah.hjortsmarker@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid (flextid tillämpas)

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Emmy Angeklint, tfn 070-360 44 81.

Liknande jobb

Liknande jobb