FRA

Vi söker databasutvecklare som vill arbeta där det händer!

Rekryterare
FRA
Plats
Ekerö (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 22 maj 2018
Stängs
den 17 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker dig som har ett stort intresse för databasutveckling, drivs av teknisk problemlösning och har ett långsiktigt strategiskt tänk. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ och unik IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Signalspaning handlar om att inhämta signaler och data, som sedan bearbetas och analyseras och slutligen resulterar i underrättelser som rapporteras till uppdragsgivarna.

Som databasutvecklare har du en viktig roll där du fokuserar på att utveckla både befintliga och nya system. Du har ett nära samarbete med ditt team samt med beställare och användare av systemen, i frågor kring val av design, arkitektur, implementation och testning. Våra system är viktiga för verksamheten och du arbetar med att skapa förvaltningsbara, genomtänkta och driftsäkra lösningar

Systemen du arbetar med kan befinna sig på olika platser i utvecklingskedjan: arkitektur, nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning. Ditt arbete går främst ut på att utveckla systemen, men även att arbeta med driftsättning, övervakning och felsökning i samarbete med de övriga teammedlemmarna.

I rollen som databasutvecklare finns goda utvecklingsmöjligheter. Om du har erfarenhet av mjukvaruutveckling i Java finns det möjlighet att även arbeta med det, och möjlighet finns också att i framtiden gå in i en roll som teamledare.

På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Rollen innebär ett stort ansvarstagande för det egna arbetet och stora möjligheter till personlig och professionell utveckling. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Du har en akademisk utbildning inom IT/databaser, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har arbetat några år inom utveckling av databaser för IT-system med stora datamängder samt har erfarenhet av övrig systemutveckling av stora IT-system. Vi ser också att du har erfarenhet av databasmodellering och implementation samt kunskap i Oracle.

Meriterande är om du även har arbetat med databasutveckling i exempelvis MS SQL, Hadoop eller Postgres. Det är också meriterande om du har arbetat med utveckling i Java, haft en teamledarroll och/eller varit teknisk lead i någon form. Vidare skriver och kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort intresse för utveckling, drivs av teknisk problemlösning och har ett långsiktigt strategiskt tänk. Du tar ansvar och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har också förmågan att se till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Du har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov i verksamheten. Det är viktigt att du trivs i en samordnande roll och har förmågan att skapa engagemang och delaktighet i teamet, även vid motgång, då du förblir motiverad och arbetar på tills projekt är avslutade.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som databasutvecklare hör du till avdelningen för Teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Cecilia Örtenblad på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på telefon samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2018-06-17.

Liknande jobb

Liknande jobb