Databasadministratör till Karlstad

Plats
Karlstad (Stad), Värmland
Annonserat
den 28 maj 2018
Stängs
den 17 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Rekryteringsmyndigheten prövar och bedömer lämpligheten hos sökande till bland annat Försvarsmakten och Polisen. Vi stödjer även andra myndigheter med urval i deras rekryteringsarbete till utbildningar och anställningar med särskilda krav. Från och med den 1 juli 2017 mönstrar vi och skriver in till värnplikt.

Vi redovisar också totalförsvarets personal och för register över alla svenskar som är krigsplacerande. De här uppgifterna och många fler utförs på våra avdelningar och enheter i Karlstad, Stockholm och Malmö.

Rekryteringsmyndigheten är i en expansiv fas och IT-avdelningen i Karlstad växer med den. IT-avdelningen består idag av ca 20 medarbetare som driftar och utvecklar myndighetens system och IT-infrastruktur. Till avdelningens arbete finns även ett dussintal konsulter knutna.

Vår databasadministratör ska gå i pension och vi söker nu en person med stor kärlek till databaser som vill ta över detta viktiga uppdrag.

I denna roll arbetar du självständigt, tillsammans med kollegor eller i projektgrupper med att utveckla och underhålla myndighetens egenutvecklade system. Det innebär att du:

  • förvaltar, utvecklar och administrera myndighetens databaser
  • tillverkar utsöknings- och rättningsprogram efter interna och externa beställningar
  • begränsar åtkomlighet och säkra dataintegritet enligt myndighetens och uppdragsgivarnas säkerhetskrav
  • arbetar med komplexa uppgifter som kräver analyser och utvärderingar som påverkar myndighetens och uppdragsgivarnas verksamhet
  • i stor utsträckning samverkar med kollegor, myndighetens avdelningar samt uppdragsgivare

Vi har en kamratlig känsla och en stor lojalitet mot våra medarbetare inom hela myndigheten. Framför oss har vi spännande utmaningar och du kommer vara en viktig del för att utveckla verksamheterna inom myndigheten med hjälp av IT.

Dina meriter och kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för databas, teknik och kvalitet.

Den här anställningen kräver att du har eftergymnasial utbildning med inriktning mot; systemvetenskap, datavetenskap, databasadministration eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Vi förväntar oss att du har flera års praktisk erfarenhet och gedigen kunskap av att arbeta med olika databaser. Du kan också programmera i ett eller flera olika kodspråk.

Erfarenhet av vår specifika IT-miljö som idag består av Java, Microsoft SQL, Informix och Unix är meriterade. Vid behov omser Rekryteringsmyndigheten kompetensutbildning inom nödvändiga områden.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för oss och för den här uppgiften krävs att du är analytisk och kan se samband mellan krav, funktioner och systemlösningar. Arbetet innebär mycket kontakter med medarbetare och det är därför nödvändigt att en av dina styrkor är att vara lyhörd och att kommunicera.

Vår myndighet eftersträvar de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Svenskt medborgarskap

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Om anställningen

Anställningen är tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas.

Du söker anställningen via vår webbplats www.rekryteringsmyndigheten.se.

Sista ansökningsdag är den 17 juni.

Vi svarar gärna på dina frågor

Vill du veta mer om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta avdelningschef Christian Söderblom eller HR-specialist Elin Ryen Mossberg. Fackliga företrädare är Kristina Larsson för Saco-S och Jesper Nyberg för OFR/S. Du når samtliga på 0771-24 40 00.

Liknande jobb

Liknande jobb