Polismyndigheten

DevOps-arkitekt till it-avdelningen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 29 maj 2018
Stängs
den 20 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på polisens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 750 medarbetare och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Arbetsbeskrivning

Vår grupp inom polisens it-avdelning ansvarar för det interna stödet till utvecklingsteamen, vilket innefattar utvecklingsmiljöer, verktyg och virtuella miljöer. Ett stort fokus är nu på - CI/CD-pipelines, DevOps och testautomatisering.

Vi söker nu en operativ arkitekt som är tänkt att arbeta nära våra duktiga utvecklare, teknik- och säkerhetsspecialister. Rollen innefattar även omvärldsbevakning kring nya verktyg och tekniker för Continuous integration, samt teknisk strategi för skalbarhet med virtuella miljöer och pipeline. Du kommer att ingå i vårt arkitekturnätverk för att samordna lösningar med övriga delar av polisens it-arkitektur. Arbetsuppgifterna inkluderar även en hel del operativa uppgifter som utveckling och systemuppgradering av verktyg i pipeline, tillsammans med gruppens teknikspecialister. Vi ser gärna att du är en teknikspecialist eller utvecklare i grunden, som nu vill ta steget och även arbeta med arkitekturfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Civilingenjörsexamen, alternativt arbetslivserfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
  • Praktisk erfarenhet att bygga CI/CD pipelines
  • Erfarenhet av att införa och implementera testautomatisering

Meriterande

Vi söker olika profiler för att uppnå ett balanserat team, men det är meriterande om du har erfarenhet kring några av följande:

  • Agilt arbetssätt
  • Utveckling och/eller systemadministration i Linux
  • Arkitektursamordning
  • Verktyg som - Jenkins, Maven, Nexus Repository Manager, Selenium, Protractor och Lucidchart
  • Java och JBoss

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är organiserad, analytisk, drivande och självgående. Du ska ha förmåga att bygga relationer, vara pedagogisk samt ha god förmåga att stödja, motivera och leda andra i din omgivning. Vidare ska du kunna skapa trygghet och ha en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga som kännetecknas av en prestigelös och inkluderande framtoning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef Liv Larsen, tfn 0105637196

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen 

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.  Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper i en mycket lärande organisation. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Sista ansökningsdag är den 20 augusti 2018

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb