Systemingenjör

Plats
Sundsvall (Stad), Västernorrland, Östersund, Jämtland
Annonserat
den 29 maj 2018
Stängs
den 30 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Mittuniversitetet, Universitetsförvaltningen, IT-avdelningen

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Avdelningen ansvarar för användarstöd, systemdrift, förvaltning, utredning och utveckling. IT-avdelningen har också ett strategiskt ansvar beträffande standarder, policies och rekommendationer.

Arbetsuppgifter

Vi behöver förstärka vår grupp inom systemdrift med en systemingenjör. Vi erbjuder dig ett omväxlande och ansvarsfullt arbete där du kommer att fungera som en viktig del i vår grupp som består av nio personer. I din roll som systemingenjör hos oss kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att besvara och följa upp inkomna tekniska ärenden inom Mittuniversitetets IT-miljö. Vidare kommer du att övervaka samt se över driften av olika serverplattformar och arbeta med att skripta och konfigurera.

I arbetsuppgifterna ingår även:

  • Linuxadministration främst inom Ubuntu
  • Att Sköta tekniska installationer
  • Administrera databaser i MySQL samt LAMP-miljö
  • Kontakt mot systemägare

 

Kvalifikationer

  • Har avslutad akademisk utbildning inom IT, datavetenskap eller systemteknik alternativt motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig
  • Har dokumenterad erfarenhet från att arbeta med Linux, LAMP-system samt virtuella servermiljöer.
  • Har god förmåga att uttrycka dig svenska och engelska i tal som skrift.

 

Det är meriterande om du har arbetat med Puppet, Graylog, SAN och Vmware.

Personliga egenskaper som vi värdesätter är ansvarskänsla, noggrannhet och utpräglad samarbetsförmåga. Vidare trivs du med att jobba i en föränderlig IT-miljö där du snabbt får sätta dig in i nya problem, ta ansvar för situationen och lösa efter bästa förmåga. För att lyckas med arbetet ska du vara strukturerad och tycka att säkerhet, kvalitet och service är viktigt.

 

Anställning och tillträde: Anställningen är tillsvidare och på heltid. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Anställningsort: Sundsvall eller Östersund

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Information: Närmare upplysningar lämnas av gruppledare Anders Hagberg, anders.hagberg@miun.se tfn: 010- 142 86 46 eller avdelningschef Mats Edin, mats.edin@miun.se tfn 010-142 78 97.

Ansökan: Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2018-06-30.

Ansök här