Distributionsanalytiker till Expressen i Stockholm

Rekryterare
Expressen
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 28 maj 2018
Stängs
den 28 juni 2018
Ref:
BB4FF1E1-E90F-4B27-99B9-4D6962349544
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Gillar du att jobba i en föränderlig och dynamisk miljö som ligger i framkant inom analys och utveckling?

Nu har du möjlighet att bli en del av Sveriges mest datadrivna mediehus! Expressen i Stockholm söker nu en Distributionsanalytiker som gillar att analysera stora mängder data, teamarbete och som vill bli en del av ett härligt analysteam!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Distributionsanalytikern tillhör Expressens analysteam som är den ledande analysavdelningen i mediesverige och består av elva analytiker med kompetens inom tag management, webbanalys, konvertering, realtidsanalys, SEO, sociala medier, marknadsundersökningar, analys av tidningsförsäljningen och rörlig bild. Analysavdelningen arbetar korsfunktionellt med Expressens olika avdelningar - redaktion, utveckling, distribution och försäljning - i syfte att tillsammans bygga Sveriges mest datadrivna mediehus.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Ditt huvudsakliga mål blir att optimera distributionen till butikerna där utmaningen är att öka försäljningen och minimera kostnaderna. Genom analys, uppföljning och A/B-testning så bidrar ditt arbete till optimering av distributionen av Expressens produkter.

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

  • Ansvar för distributionssystem och projektleder utvecklingen av dessa.
  • Att visuellt sammanställa resultatet av dina analyser som underlag för Expressens fortsatta utveckling.
  • Att självständigt driva olika projekt kopplade till området

Som en del av analysteamet kommer du sitta mitt i navet och samarbeta med distribution, redaktion, försäljning och utvecklingsavdelningen. Detta uppdrag är ett vikariat som sträcker sig fram till sista februari 2019. Det finns möjlighet för förlängning på analysavdelningen beroende på organisationsläget och prestation.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och kompetens inom statistik och analys. Du är sifferorienterad och skicklig på att genom din analys driva förändringar. Kanske har du tidigare erfarenhet av försäljningsanalys inom logistik eller retail. Det viktigaste är att du med hög analysförmåga och stort driv vill ta dig an utmaningen att tillsammans med teamet vidareutveckla Expressens analysarbete.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG IT Digital som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

Expressen är Sveriges snabbast växande nyhetssajt och satsar stenhårt på att bli den största. Varje dag når vår rapportering i mobilappen, på sajten och papperstidningen över 2,6 miljoner personer. Över 400 personer arbetar på Expressens redaktion i centrala Stockholm med innehåll, produktutveckling, försäljning och analys.

Liknande jobb

Liknande jobb