It-ansvarig

Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 31 maj 2018
Stängs
den 15 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

isf

Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) är en expertmyndighet som granskar och utvärderar socialförsäkringsområdet. ISF analyserar rättssäkerhet, administrativ effektivitet och effekter för individ och samhälle. I uppdraget ingår bland annat att utöva tillsyn över Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

På ISF arbetar ett 60-tal personer varav en majoritet är utredare med grund- eller forskarutbildning inom bland annat nationalekonomi, statsvetenskap, statistik, juridik och medicin. ISF:s administration består av tio medarbetare varav två personer arbetar inom it-området.

Just nu pågår en omlokalisering av hela myndigheten från Stockholm till Göteborg som ska vara helt genomförd den 1 augusti 2019. Men ISF kommer att starta upp en parallell verksamhet i Göteborg redan hösten 2018.
 

Ditt ansvar

Rollen som it-ansvarig innebär ett helhetsansvar för myndighetens it-funktion och omfattar såväl strategiskt som operativt arbete. Arbetet bedrivs nära både verksamhet och andra administrativa funktioner. Du kommer att samarbeta med den administrativa chefen, kommunika­tions­ansvariga men också med chefsjurist och dataskyddsombud.


Dina arbetsuppgifter

Som it-ansvarig ska du samordna, planera, genomföra och utveckla it-funktionen. Det innebär bland annat att;

 • stödja ledningen i utvecklingen av formerna för vårt strategiska it-, telefoni- och säkerhetsarbete
 • ansvara för den långsiktiga it-försörjningen som omfattar it, telefoni och säkerhets­relaterade frågor
 • driva arbetet med att utveckla statistikdatamiljön
 • bidra till en säker hantering av känsliga personuppgifter och att dataskyddsförordningen efterlevs
 • utveckla it- och verksamhetsstöd, vilket innebär arbete med behovsanalys, kravställning, upphandling och inköp samt implementering av tjänster och system liksom samverkan med leverantörer.
 • stödja medarbetarna vilket omfattar ansvar för drift och support, stöd till projekt (vår kärnverksam­het) och introduktion
 • ha ett arbetsledande ansvar för it-tekniker.


Din bakgrund och kompetens

Vi söker dig som har förståelse för kunskapsorganisationers särskilda behov och krav på service och har några års erfarenhet av:

 • liknande uppgifter på strategisk nivå, exempelvis förändringsledning samt inriktning och strategi
 • informationssäkerhetsarbete
 • drift och förvaltning samt andra liknande uppgifter, i en Microsoft användar- och enklare servermiljö, på operativ nivå.
 • att leda en mindre it-driftenhet
 • att leda utvecklingsprojekt och ha tillämpat någon projektmodell
 • att implementera projekt med överföring av data mellan olika fristående organisationer
 • att hantera upphandling och ramavtal på antingen kund- eller leverantörssidan.

Erfarenhet av ovanstående inom statlig verksamhet är meriterande. Erfarenhet av arbete med personuppgiftsfrågor, särskilt känsliga personuppgifter, är meriterande. Kännedom om socialförsäkringsområdet och dess aktörer är meriterande.

Du ska ha relevant akademisk examen, minst kandidatnivå, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Relevant akademisk examen på masternivå är meriterande.

Du ska ha mycket goda kunskaper i MS Office och kunskap om register­databaser och i engelska.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter bland annat förmåga att skapa förtroende, kunna se till både helhet och detaljer, en god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga.


Information och ansökan

Anställningen kan innebära arbete både i Göteborg och i Stockholm under en övergångsperiod då ISF fortfarande har verksamhet i Stockholm.

Anställningarna är tillsvidare med sex månaders provanställning och med tillträde enligt överenskommelse under hösten 2018. 

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta it-ansvarig Andreas Norén, tel. 08-58 00 15 20 eller administrativ chef Marie Seijboldt, tel. 08-58 00 15 15.

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-ansvarig Angela Berthelsen, tel. 08-58 00 15 16.

Fackliga kontaktpersoner är Mimmi Diamant, tel. 08-58 00 15 05 och Markus Larsson, tel. 08-58 00 15 49 för Saco.

Välkommen med din ansökan och CV senast fredagen den 15 juni 2018.

Liknande jobb

Liknande jobb