Scania

Business Analyst som vill arbeta med krav i komplexa IT-miljöer

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje
Annonserat
den 3 juni 2018
Stängs
den 18 juni 2018
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en god kommunikatör med affärsförståelse som gillar att uppdragsleda och arbeta med krav i komplexa IT-miljöer? Då är du den vi söker!

Vi skapar affärsnytta genom digital transformation, det vill säga att digitalisera och automatisera vår verksamhets behov och processer för ökad effektivitet och lönsamhet.

Vår grupp skapar effektiva process & IT-lösningar med hög kvalitet där du som Business Analyst har en nyckelroll, tillsammans med produktägare och arkitekter, som länken mellan verksamhet och IT. Du fångar verksamhetens behov och översätter dessa till tydliga krav och driver dessa till slutlig implementation.

Sektionens uppdrag är att utveckla och förvalta IT och processslösningar som används för att tillgängliggöra serviceinformation, reservdelskataloger och diagnosverktyg i tryckt form eller i någon av våra applikationer. Dessa verktyg används av Scanias 1 500 verkstäder, 15 000 mekaniker och 3 000 reservdelsansvariga världen över.


Dina arbetsuppgifter
Som Business Analyst arbetar du på verksamhetssidan i ett nära samarbete mellan IT, affärs- och produktorganisation, i både operativa och strategiska frågor.


Du kommer att:

 • Driva och ansvara för fler uppdrag genom tydliga tidplaner och leveranser. Du följer upp leveranser inför milstolpar och presenterar status.
 • Utreda, definiera och snabbt sätta dig in i verksamhetens behov utifrån dess mål och IT-strategi
 • arbeta med insamling, analys och dokumentation av krav och kan driva kravarbetet i projektets alla faser.
 • Kommunicera, visualisera och samarbeta med beställare och IT-organisation, verksamhet om prioriteringar, lösningar, förändrade krav, testresultat och planering

 

Din profil
Vi tror att du är en person som förstår helheten och gillar att engagera dig i detaljerna. Du kommunicerar effektivt med specialister såväl som generalister och är van att leda möten och workshops. Du trivs med att jobba i ett glatt, nära samarbetande team där man jobbar samordnat och självständigt.

 • Minst 1 års erfarenhet av agilt kravarbete i rollen som Business Analyst/ kravanalytiker/ produktspecialist eller liknande.
 • Relevant universitetsexamen eller motsvarande kompetens som du fått genom yrkeserfarenhet 
 • Erfarenhet av agila arbetssätt (Scrum/Kanban) och traditionella metoder (RUP)
 • Erfarenhet av workshopledning
 • Erfarenhet inom process- & informationsmodellering
 • Erfarenhet av uppdragsledning, teknisk projektledning eller produktledning
 • God förståelse inom system, systemutveckling (teknisk kompetens/mjukvarukompetens)
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska

Som person är du stabil och pragmatisk, med en förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är en kommunikativ lagspelare med stark drivkraft och en positiv inställning. Du är strukturerad och har en god analytisk förmåga.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.


För mer information
Kontakta Fredrik Larsson, 08-553 706 81. Jobbid 20180527

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Sista ansökningsdagen är 17/6-18.

 

Liknande jobb

Liknande jobb