Leveransorienterade utvecklingschefer som vill bygga vinnande lag!

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 11 juni 2018
Stängs
den 22 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vårt mål är högt satt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet! Arbetsförmedlingens IT avdelning genomför för närvarande Sveriges mest spännande och mest omfattande förändringsarbete. Organisationen moderniseras i grunden – i rasande fart. Nu söker vi 2 st sektionschefer som vet hur man bygger vinnande lag. Hjälp oss tänka nytt och få saker att hända!

 

Vilka är vi?
Enhetens uppdrag är att möjliggöra intern digitalisering i samband med att Arbetsförmedlingens kundmöte gör en förflyttning - från det traditionella fysiska mötet till den digitala arenan med e-tjänster och stöd av service på distans. Enheten driver och tar ansvar för upplevelsen av ett sammanhållet IT stöd för användare med fokus på distansservice. Enheten har en central roll i förnyelseresan och för att vår ”kanalförflyttning” ska lyckas!

Vårt mål är att frigöra användarna från krångel och förenkla, automatisera och skapa innovativa moderna IT-stöd med bästa användarupplevelse. Oberoende av plats och kanal gör vi kundmötet på distans lyckat. Och "under huven" transformerar vi vårt IT-landskap mot nya moderna plattformar för att snabbt kunna agera i en föränderlig omvärld. I dag är vi 70 medarbetare fördelat på fem sektioner. Sektionerna är bemannade med tvärfunktionella kompetenser i agila team. Vi har kul på jobbet och vi känner att vi skapar mening och värde för samhället!

 

Ditt uppdrag
Den sektion du ska leda kommer att bestå av 10-20 medarbetare som arbetar med idé, utveckling och uppföljning av IT-lösningar. Medarbetarna är en mix av anställda, konsulter och andra sourcinglösningar. På sektionen kommer det att finnas en eller flera produktansvariga som du kommer ha ett särskilt nära samarbete med.

Din viktigaste roll som ledare och chef är att skapa förutsättningar för dina medarbetare att utvecklas och nå sina och sektionens mål. Du lyckas genom dina medarbetare.

Du kommer vidare vara en viktig del av enhetens ledningsgrupp där vi har stort engagemang, utmanar varandra, är öppna och ärliga, sprider energi, delar problem och hjälper varandra att lyckas. Där vi formulerar mål och visioner för våra produkter och för vår personal och arbetsmiljö. Du kommer att ha personal-, budget- och leveransansvar.

 

Vem är du?
Vi ser att du har mångårig erfarenhet av IT-utvecklingsarbete och flerårig erfarenhet som chef av att leda i förändring med personalansvar Du är trygg och prestigelös i ditt ledarskap och i din kommunikation är du tydlig, personlig och förtroendeingivande, även när det gäller komplexa eller känsliga frågor.

För att vara framgångsrik i den här rollen behöver du våga tänka stort och ha ett genuint intresse för att arbeta med IT-driven verksamhetsutveckling. Du är van att navigera i en stor och komplex organisation och att få nya saker att hända genom nya angreppssätt. Du är van att leda i agila miljöer och att ta hjälp av interna och externa partners för att komma i mål. Som person har du lätt för att engagera och inspirera andra till att ta initiativ och ansvar. Du har en utmärk förmåga att växla mellan strategiska och operativa perspektiv och med din höga grad av samarbetsförmåga kan du flytta berg!

Du har högskoleexamen eller flerårig erfarenhet inom IT-utveckling och ledarskap. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av olika typer av sourcing och leverantörsstyrning samt införande av standardsystem.

 

Övrigt
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsformen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd hos oss. Intervjuer sker löpande. Förtroendearbetstid ingår i tjänsten. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är belägen på Hälsingegatan 38, Stockholm, men kommer flytta till Arbetsförmedlingens nybyggda huvudkontor i Solna Strand under våren 2019.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Läs mer om vår organisation, vårt uppdrag, vår vision och vår värdegrund på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se. Läs mer om IT-avdelningen på www.dittframtidajobb.nu

 

Ansökan
Välkommen ansökan senast den 2018-06-22. Märk ansökan med diarienumret Af-2018/0028 5236. Bifoga CV samt personligt brev där du beskriver varför du söker tjänsten. Vid ansökan ingår urvalsfrågor. Sök snarast då vi arbetar med löpande urval.

 

Arbetslivserfarenhet CIO, Chief Information Officer / IT-chef: erfarenhet efterfrågas

 

Om lön

Individuell lönesättning

Om anställningsvillkor

Heltid/Ej specificerat

 

Kontaktinformation Kontaktpersoner Agneta Falk, Enhetschef

 

Andreas Deniz, Facklig företrädare SACO-S, Telefonnummer: 010-486 21 98 andreas.deniz@arbetsformedlingen.se

 

Carin Carlberg Berglund, Facklig företrädare ST, Telefonnummer: 010-487 62 23 carin.carlberg-berglund@arbetsformedlingen.se

 

Peeder Salenvall, HR-partner

 

Liknande jobb

Liknande jobb