Polismyndigheten

Är du systemutvecklare med stort intresse för IT-säkerhet?

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 13 juni 2018
Stängs
den 20 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Arbetsplatsbeskrivning
Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 medarbetare och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Enheten för It-säkerhet har ett nationellt processansvar för myndighetens it- och informationssäkerhet samt signalskydd. Enheten ansvarar bl.a. för att utreda säkerhetsincidenter och säkerhetsbrister, besluta om vad som ska säkerhetsövervakas, och att utveckla Polisens behörighetshantering


Arbetsbeskrivning
Gruppen Loggning och behörighet behöver förstärka teamet med systemutvecklare. I rollen kommer du att få ett stort ansvar och stöta på en varierad arbetstillvaro. Vi utvecklar produkter för Polisens behörighetshantering, IAM (Identity and Access Management) och ansvarar för Polisens centrala säkerhetslogg.

Polismyndighetens IT-organisation är stor vilket ställer höga krav på förmågan att samarbeta med andra. Du kommer vara en del av ett team som arbetar agilt och löpande levererar nytta för verksamheten.

Vi är ett självorganiserande team med stora möjligheter att påverka vårt arbetssätt och vår vardag. Vi ser tydliga vinster med samarbete och parprogrammering - vi hjälper, stöttar och utmanar varandra. Vi arbetar i en spännande miljö med en väldigt hög skyddsnivå.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning inom it. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift
 • Minst 3 års erfarenhet som systemutvecklare och behärskar följande väl:

- Java och Java EE

- Agila arbetsmetoder

- Testdriven utveckling

- JavaScript. HTML och CSS


Meriterande
Det är meriterande om du har:

 • Universitetsstudier såsom civilingenjör inom it, data, teknisk fysik, alternativt examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen med it-inriktning
 • erfarenhet av testautomatisering
 • arbetat som system- eller lösningsarkitekt
 • erfarenhet av Continuous delivery/deployment

Det är meriterande om du behärskar:

 • Linux/Unix
 • Relationsdatabaser (MySQL)
 • SOAP och/eller REST
 • JBoss
 • Angular
 • Spring och Hibernate
 • Git och Bitbucket
 • Maven
 • Jenkins
 • Rpm
 • SSL och certifikathantering


Personliga egenskaper
Viktigt är att du som person gillar att lära nytt och brinner för IT-säkerhet, men att du också har en stark känsla för att hjälpa andra både i och utanför teamet när det behövs. Du är öppen och vill engagera dig för att vi ska leverera så bra lösningar som möjligt. Du är kreativ och van att ta egna initiativ.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner
Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef, Malin Isaksson, tfn, 010-5635652 alternativt via mail, malin-m.isaksson@polisen.se


Fackliga företrädare
Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627


Övrig information

Anställningen
Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.                  

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.


Ansökan:
Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr-support@polisen.se

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Sista ansökningsdag är den 20 augusti 2018

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb