IT-specialist Windows

Plats
Luleå (Kommun), Norrbotten
Annonserat
den 14 juni 2018
Stängs
den 12 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass och omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 600 anställda och 15 000 studenter.


Verksamhetsstödet är organiserat under en gemensam ledning. Verksamhetsstödet finns både centralt placerat och på institutionerna och har bland annat som uppdrag att säkerställa en väl fungerande administration, initiera och driva utvecklingsarbete, kommunicera Luleå tekniska universitets övergripande synsätt och policys samt ge stöd och service till studenter, lärare och övriga anställda.


Universitetet står inför en spännande utveckling då stora delar av verksamheten blir allt mer digitaliserad och i denna utveckling är IT-stödet en central del. Vi söker därför efter nyckelpersoner som vill vara med och förverkliga universitetets IT-vision ”Lyhörd och ledande IT som förnyar och skapar en attraktiv framtidsmiljö”. Vi kommer de närmaste åren att satsa på att nyttja molntjänster mer. Just nu driftsätter vi AZURE som drifts- och tjänsteplattform, vilket innebär nya spännande utmaningar och möjligheter.


Vi erbjuder arbete i en inspirerande och innovativ miljö. IT-service består idag av 60 personer och vi är universitetets leverantör av IT. Vi vill nu förstärka med fler Windows-specialister.


Universitet använder idag VMware som virtualiseringsplattform för servrar. Microsoft MDT används för PXE installation av klienter. Configuration manager används för deployment av applikationer, patchar och compliance. Vårt E-postsystem består idag av Exchange för E-postlådor och vi planerar även för en full utrullning av Office 365. Vår lösning för Identitets och behörighetskontroll (IAM) består av 389 LDAP, Microsoft AD, AZURE AD,  Shibboleth, ADFS och CAS.


Arbetsuppgifter
Vi söker personer som i samarbete med övrig personal vid IT-service svarar för drift och utveckling av universitetets IT-system med inriktning på Windows-plattform. I arbetsuppgifterna ingår främst arbete med klienter och server både i student- och personalmiljö samt packning och distribution av applikationer till desamma. Du kommer även att vara delaktig i drift och utveckling av infrastrukturen och integrationer bakom klientplattformen.


Kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har uttagen gymnasieexamen, ett brett kunnande inom IT-infrastruktur och du har förståelse för IT ur ett verksamhetsperspektiv. Du har administrativ förmåga och känsla för struktur.


Du har goda kunskaper och erfarenhet av Windows 7, Windows 10, Windows Server 2012-2016 samt distribution av applikationer, Configuration Manager 2012 och MDT. Vi ser det positivt om du även har kompetens inom något eller några av följande  – Powershell, Exchange, Microsoft AD, GPO och Office 365 samt Azure.


Arbetet medför ofta täta kontakter med slutanvändare varvid en utpräglad servicekänsla krävs.


Om du även har kompetens inom områden som Powershell, E-post (Exchange) eller Identitets och behörighetskontroll samt katalogtjänster, Microsoft AD/Azure AD, så är detta meriterande.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person har du ett gott ordningssinne, är noggrann och inte rädd för att ta egna initiativ. Du har förmågan att kunna se helheten men också sinne för tekniska detaljer. Du gillar att hänga med i den senaste utvecklingen och är beredd att ge det där lilla extra när det behövs.


Du är en strukturerad lagspelare med god problemlösnings- och kommunikationsförmåga. God förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt att skapa nya kontakter och att stå för ett gott värdskap är en självklarhet för dig.


Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.


Omfattning
Vi söker tre IT-specialister Windows för tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan eventuellt vara aktuellt.


Information
Du är välkommen att kontakta Jan Lundmark, chef Infrastruktur IT-service, telefon 0920-49 20 14  eller e-post jan.lundmark@ltu.seeller Lena Björk, chef IT-service, telefon 0920 - 49 15 02 eller e-post lena.bjork@ltu.se

Din befattning kommer att vara IT-administratör.

Fackliga företrädare;
SACO-S Christer Gardelli, 0920-49 1809 christer.gardelli @ltu.se
OFR-S Lars Frisk, 0920-49 1792 lars.frisk@ltu.se

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, tillit, samarbete, öppenhet och ansvar.


Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och kopior av verifierade examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Både ansökan och examensbevis ska vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 2018-08-12

Referensnummer: 1965-2018