Polismyndigheten

Systemutvecklare till it-avdelningen och gruppen för biometriska system

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Östergötland
Annonserat
den 15 juni 2018
Stängs
den 25 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

 

Arbetsplatsbeskrivning
Som anställd på Polisens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 750 medarbetare och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

 

Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och utveckla system som bidrar till en effektiv Polis och en hög rättsäkerhet i Polisens utredningsarbete? Då har vi en tjänst som systemutvecklare som du vill söka!

Som anställd hos oss kommer du arbeta i ett positivt och engagerat team som är under uppbyggnad. Teamet ansvarar för att utveckla och förvalta biometriska it-lösningar. Nu söker vi systemutvecklare som vill arbeta med innovativ teknik och lösningar, främst inom ansiktsigenkänning men även inom andra framtida biometriska lösningar.

En vanlig dag hos oss har du diskussioner med kravställare från den operativa verksamheten. Du arbetar med att bryta ner krav till uppgifter i JIRA som du sedan tillsammans med ditt team ansvarar för att realisera. Under utvecklingen arbetar du i hela vår teknikstack, från databas- och backend- till frontendutveckling. Lösningarna dokumenterar du sedan vid behov, samt paketerar och driftsätter i tätt samarbete med vår driftsorganisation.

Vi arbetar enligt moderna agila principer och alla i teamet är aktivt med och bidrar. Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har varför du kommer att få möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten.

Som anställd på Linköpingskontoret får du både fördelarna av att arbeta på ett litet och familjärt kontor där alla kan påverka samtidigt som du är viktig del av en av Sveriges största och mest spännande myndigheter. 

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

 • Akademisk examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen inom it. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • Erfarenhet av systemutveckling i Java/Python /Angular/Angular.JS
 • Erfarenhet av MySQL eller motsvarande SQL-databaser
 • Erfarenhet av AI, Tensorflow, machine learning och djupa nätverk
 • Erfarenhet av att arbeta agilt  
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

 

Meriterande
Det är meriterande om du har:

 • Kunskap om Java EE och närliggande bibliotek såsom Hibernate
 • Kunskap om bild- och videokodning samt dess komponenter
 • Erfarenhet av JIRA eller motsvarande verktyg för agil utveckling
 • Erfarenhet av att utveckla för Linux/Unix
 • Erfarenhet av Continuous integration och/eller Continuous delivery
 • Erfarenhet av att ha arbetat på ett större företag eller i en myndighet

 

Personliga egenskaper
Det är framförallt viktigt att du har en god initiativförmåga och eget driv, parallellt med att kunna vara tekniskt skicklig. Vi tror även att du har förmåga att kunna lyfta blicken och se helheten, samt att du är engagerad, prestigelös och har goda kommunikativa egenskaper.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef för biometri, Linda Albinsson Lind, tfn 010-562 81 17


Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27


Övrig information

Arbetsort: Linköping

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.  Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper i en mycket lärande organisation. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.


Ansökan,

Varmt välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Du söker tjänsten genom att skicka din ansökan till jobb.na@polisen.se och anger diarienummer: A312.596/2018 i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är den 25 juni 2018 

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb