Projektledare

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 juni 2018
Stängs
den 8 juli 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Livsviktig IT 

Vill du utveckla IT-stöd som gör skillnad på riktigt? Vill du vara del av ett team som brinner för att förbättra hälso- och sjukvården, och samtidigt bidra till internationell utveckling? Vill du jobba med något som verkligen är värdefullt - att hjälpa människor till en bättre hälsa? Då ska du titta hit. Var med och skapa framtidens sjukvård tillsammans med oss! 

Vi erbjuder 
Karolinska Universitetssjukhuset är mitt i en omvälvande förändringsresa och ambitionen är hög. Vi mäter oss med de bästa i världen inom allt från medicinska resultat till patienternas upplevelse av vården. Vi ska hålla högsta internationella klass inom vård, forskning och utbildning - det vill säga skapa högsta värde för våra patienter. Vårt nybyggda universitetssjukhus i Hagastaden, Solna, där inflyttning pågår, blir navet i ett av Europas största Life Science-kluster för akademi, forskning och näringsliv. 

På Karolinska Universitetssjukhuset IT får du möjlighet att vara en del av en dynamisk och omväxlande miljö med hög kompetens. Engagerade medarbetare som driver arbetet framåt både inom utveckling och förvaltning i nära samarbete med såväl sjukhusverksamheten som leverantörer. Karolinska Universitetssjukhuset IT har en bred systemportfölj med verksamhetskritiska system för bland annat patientjournaler, RIS/PACS, Intensivvård, Medicinteknisk IT, bildanalys med användning av AI, samt Systematiskt informations- och IT-säkerhetsarbete, med mera.

Du kommer ges stora möjligheter att fördjupa och utveckla dina kunskaper genom ditt arbete i en unik kontext - så om du önskar en ny utmaning i din karriär har du chansen nu! 

Om tjänsten  
Just nu söker vi flera projektledare med erfarenhet från olika projekt, exempelvis systemintegrations-, infrastruktur- och COTS-projekt, där fokus för dig som projektledare har varit i IT-teknisk implementation eller verksamhetsimplementation. Vi söker personer med olika grader av senioritet och arbetslivserfarenhet som vill vara med i vår förändringsresa.  

I arbetet kommer du, i nära samarbete med verksamheten, vara djupt delaktig i att driva strategiska initiativ med syfte att utveckla vården med patienten i centrum, inte bara på Karolinska Universitetssjukhuset utan även bredare i Stockholmsregionen och internationellt då vi har etablerade samarbeten med stora välkända sjukhus runt om i världen. 

Som projektledare inom Karolinska Universitetssjukhuset IT kommer du driva och implementera projekt av olika karaktär och omfattning i en dynamisk miljö. En mycket viktig aspekt för de flesta rollerna är förmågan att arbeta tätt och tillsammans med vår verksamhet som bedriver vård, forskning och utbildning.  

Exempel initiativ/projekt du typiskt kan ha en roll inom:  

 • Programmet Framtidens vårdinformationsmiljö, FVM SLL, som är landstingets hittills största initiativ för att driva hälso- och sjukvårdens digitala förändringsresa tillsammans med andra vårdgivare och patienter. 
 • Projektet VINK/INVIT (Virtuell Inflyttning Nya Karolinska/In med Ny Verksamhetsmodell IT), konfiguration av befintliga IT-system för att säkerställa flyttarna till Nya Karolinska Solna och Karolinskas övergång till ny verksamhetsmodell.  

Du kommer arbeta tillsammans med andra talangfulla och passionerade anställda i team med bred och djup kompetens inom IT, så väl som inom sjukvård och verksamhetsutveckling. I projektledargruppen kommer du vara en del i det gemensamma arbetet med att bilda en härlig, effektiv och proaktiv grupp med en skön känsla! 

Kvalifikationer  
Du har kandidatexamen eller mastersexamen från universitet och projektledarerfarenhet inom IT i en stor organisation, gärna inom hälso- och sjukvård, eller annan motsvarande relevant erfarenhet. Du har flytande kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.  

Vi ser gärna att du: 

 • Har erfarenhet från stora IT-projekt där du bidragit till att sätta programmets strategi och angreppssätt för genomförande. Detta inkluderar exempelvis att tillsätta projektorganisation och programplanering, samt erfarenhet av förändringsledning.
 • Har erfarenhet av att leda team i alla implementationens faser för IT-projekt: plan, analys, design, utveckling/konfigurering, test och utrullning.  
 • Har fallenhet för att arbeta mycket strukturerat och har goda kunskaper i projektledningsmetodik, hur dessa omsätts i praktiska projektleveranser samt erfarenhet av att använda olika metodologier (vattenfall eller agilt).  
 • Har förmåga att säkra att projektets medlemmar är följsamma till metodik och förhållningssätt samt bidrar till att utveckla och underhålla projektmetodiken under arbetets gång. 
 • Har erfarenhet att leverera lösningar baserade på en kombination av teknologier. 
 • Förstår hur tekniska lösningar kommer att påverka verksamheten och därmed kräva verksamhetsutveckling och tvärtom. 
 • Har god vana att driva förankrings- och beslutsprocesser på såväl hög som operativ nivå. 
 • Har en PMI-certifiering. 
 • Har erfarenhet av att arbeta som konsult.  

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som har hög social kompetens, är en teamspelare med integritet, men också kan arbeta självständigt med eget driv. Du är leveransorienterad, kvalitetsmedveten och lösningsfokuserad. Du är prestigelös och tar varje chans till lärande i olika situationer. Du förväntas vara en förebild för ditt team och dina kollegor, visa personlig omtanke samt kunna motivera och inspirera projektets medlemmar och andra inom verksamheten. Du drivs av att utveckla din och andras kompetens inom projektledning, ledarskap, metodik och IT. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.  

Vi erbjuder en marknadsmässig lönesättning som svarar upp till den bakgrund som sökande till denna tjänst har. 

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan!  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Kontakt
Anna Göjeryd-Ulander 
Chef

contacticon mobile 070-003 80 11

Fackliga representanter
Vårdförbundet Eva E Håkansson (solna)
Mira Nyberg (Huddinge) 08-51775151 08- 58580352
Vision Pernilla Helmersson 070-1671299
Kommunal Catharina Häggbom 08-51775173
Läkarföreningen Yvonne Dellmark 0736-681740
Ledarna Birgitta Andersson 0725-84 07 23, SACO: saco.karolinska.karolinska@sll.se

Liknande jobb

Liknande jobb