IT-drifttekniker till Läkemedelsverket

Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 19 juni 2018
Stängs
den 31 juli 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet.
Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.

Beskrivning av enhet/verksamhet
IT-verksamheten drivs utifrån en helhetssyn för att stödja genomförandet av Läkemedelsverkets uppdrag, övergripande mål och strategier samt för att stödja verksamhetens ambitioner rörande myndighetssamverkan och gemensamma initiativ, nationellt och internationellt. Just nu befinner vi oss i ett spännande utvecklingsarbete med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet, där nya tekniska plattformar ersätter de gamla.

IT-enheten är indelad i tre grupper: IT Drift och Support, IT Utveckling och Verksamhetsstöd. Gruppen IT Drift och Support består av 22 personer som ansvarar för intern support till Läkemedelsverkets användare, drift av nätverk, lagrings och serverplattformen samt IT-infrastrukturkomponenter som databaser, integrationsplattformar, e-post, videokonferens, telefoni, programvarudistribution och utskriftslösning. Läkemedelsverket förvaltar IT-infrastrukturen och övriga verksamhetssystem enligt Pm3.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av generella serverdriftsuppgifter samt ett utpekat ansvar för kommunikationsplattformar som Exchange, Skype, Sharepoint, videokonferens, m.fl. Du kommer arbeta i en grupp på ett 10-tal drifttekniker som hanterar server-, klient-, lagrings- och nätverksmiljöerna och med en stor flora av applikationer. Arbetet innefattar patchning, övervakning, installation, uppgradering och avveckling med syfte att ha en optimerad IT-miljö anpassad efter Läkemedelsverkets behov. Du kommer också att vara med i det långsiktiga förvaltnings- och utvecklingsarbetet med infrastrukturen.

Utbildning och erfarenhet
Du ska ha en eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet samt:

 • Mycket goda kunskaper och minst 3 års erfarenhet av drift av Microsoft Windows Server, Exchange och Skype på lokala servrar
 • God kunskap och erfarenhet av drift och administration av Active Directory
 • Kunskaper i Powershell och metoder för automatisering
 • Svenska och Engelska i tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av Exchange och Skype i Office 365 och Sharepoint drift (on prem och i Office 365)
 • Erfarenhet av federationslösningar som ADFS, Azure AD Connector, Shibboleth, etc.
 • Erfarenhet av drift av VMware plattform
 • Erfarenhet av Microsoft FIM/MIM
 • Kunskap om Microsofts PKI infrastruktur/lösningar
 • Erfarenhet av arbeta i Agila utvecklingsteam (förståelse för DevOps kulturen)
 • Arbetat i en större verksamhet (gärna offentlig)

Personliga egenskaper
Vi tror att du är en nyfiken, engagerad och ödmjuk person med samarbetsförmåga samt har ett flexibelt förhållningssätt till dina kollegor och arbetsuppgifter. Du är prestigelös, delar gärna med dig av din kunskap och bidrar aktivt till verksamhetens utvecklings- och förbättringsarbete. Du är kvalitetsmedveten, gillar bra struktur och kan dokumentera samt har en förmåga att driva arbetet framåt på egen hand och tillsammans med dina kollegor i teamet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Sista ansökningsdag: 2018-07-31
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Snarast
Enhet: IT-Enheten
Diarienummer: 2.4.1-2018-048053

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta IT-driftchef Bo Sarling (innan 18-07-15) eller IT-chef Per Persson (efter 18-07-16)
Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Kristina Nilsson, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se
 
Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb