Agil Teknikansvarig / förvaltningsledare IT till Preem

Rekryterare
Preem
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 juni 2018
Stängs
den 20 juli 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du en god systemkunskap och vana att arbeta utefter agila metoder? Finns det en teknisk projektledare inom dig som drivs av att leda, stötta och koordinera i genomförandet av projekt? Preem erbjuder dig en stimulerande miljö med högt tempo och många kontaktytor där du får möjligheten att vara en del av ett företag som bidrar till utvecklingen av ett hållbart samhälle.


Om tjänsten
Jobba för framtiden redan idag

I den här rollen har du det taktiska ansvaret för ett förvaltningsobjekt bestående av ett flertal webbsystem. I nära samarbete med Förvaltningsansvarig (FA) sätter ni upp en budget och resursplan med mål att stötta och tillgodose verksamhetens behov när det gäller förvaltning och utveckling av applikationer och system inom ert förvaltningsobjekt. 

Du blir länken mellan beställarna i verksamheten och ditt agila utvecklingsteam, tillsammans med verksamheten och interaktionsdesigner tar ni fram detaljerade krav. Du arbetar även fram lösningar tillsammans med ditt utvecklingsteam, som du sedan coachar igenom utveckling, test, implementation och release. I denna roll får du möjligheten att agera både beställarstöd, produktägare samt kravledare för att stödja verksamheten optimalt. Du arbetar nära ditt utvecklingsteam som Scrum Master för att stödja de agila processerna och värdeströmmarna. 

Dina främsta arbetsuppgifter kommer vara att: 

- Driva utveckling av förvaltningsärenden inom objektet tillsammans med Förvaltningsansvarig och teamet.
- I samråd med andra IT-avdelningar säkerställa att kravspecifikationen är tekniskt- och säkerhetsmässigt genomförbar. 
- Leda, stötta och koordinera utveckling-, infrastruktur-, integration- och driftresurser i genomförandet av projekt.
- Lägga in Change requests och driva produktionssättning.
- Tillsammans med (FA) ansvara för att lägga en plan över budget och resursbehov.
- Ansvara för att systemdokumentation finns på plats och uppdateras kontinuerligt.
- Delta och leda webbprojekt i rollen som teknisk projektledare. 

Som Teknikansvarig är du ett tekniskt stöd till IT-drift och IT-support där du vid behov hjälper till att lösa ärenden av teknisk komplex karaktär. Du kommer att tillhöra avdelningen IT Delivery bestående av tio personer som tillsammans ansvarar för att förvalta och utveckla Preems samtliga system. 

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt. I Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017 placerar vi oss på plats nummer 2. Vi är såklart oerhört stolta över att våra medarbetare tycker vi är en av Sveriges Bästa Arbetsgivare.

Tjänsten är tillsvidareanställning med placering på Preems huvudkontor i Stadshagen. Du kommer att rapportera till Chef IT Delivery. 


Har du den här bakgrunden?
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom systemvetenskap, datavetenskap eller motsvarande. Du har arbetat i minst 5 år inom IT/Teknik området, gärna i en roll som projektledare, systemansvarig, förvaltningsledare eller likvärdigt. För att lyckas i rollen har du en god erfarenhet av att arbeta i EpiServer eller något annat Content Management System. Du har ett genuint intresse för teknik, en god systemkunskap och kunskap om den omgivande systemarkitekturen. Då Preem arbetar med agil utveckling inom ditt förvaltningsobjekt är det av stor vikt att du har erfarenhet från agila metoder som exempelvis Scrum eller Kanban. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat enligt ITIL och/eller PM3, men det är inte ett krav. Har du dessutom erfarenhet av att ha drivit webbprojekt är det ett stort plus. Engelska och svenska i tal och skrift är ett krav för denna tjänst.
 

Är det här du?
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. För att vara framgångsrik i rollen som Teknikansvarig är du drivkraftig och känner ett stort ansvar för dina system inom ditt tilldelade förvaltningsobjekt. Du har förmågan att driva dina frågor framåt på ett lösningsorienterat sätt där du prioriterar mellan arbetsuppgifter av både hög och låg karaktär. Du motiveras av många kontaktytor i en koordinerande roll som präglas av mycket frihet under ansvar och ett gott samarbete kollegor emellan. Då du kommer agera stöd åt verksamheten är det viktigt att du trivs i en supporterande roll där du anpassar din kommunikation till motpartens kunskapsnivå. Vidare tycker du om att arbeta i ett högt tempo i en föränderlig miljö där den ena dagen inte är den andra lik. Utöver detta har du en positiv inställning, en nyfikenhet och en stark vilja att hålla dig ajour inom ditt verksamhetsområde. 


Ta reda på mer!
I denna rekrytering samarbetar Preem med Level Recruitment. Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta Jessica Bauer på telefon 08-120 50 422. Urvalet och intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt. För att söka jobbet, följ anvisad länk. 

Facklig kontaktperson: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Liknande jobb

Liknande jobb