Nyfiken och engagerad krav- och systemanalytiker, Visby

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Visby, Gotland
Annonserat
den 21 juni 2018
Stängs
den 15 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ref 15055-203 237187-18

Det vi gör på Skatteverket har betydelse för företagaren, individen, andra myndigheter, samhällsfunktioner och Sverige. Vi ska skapa förutsättningar i kundens vardag och underlätta med digitala tjänster. Vår övergripande ambition är att Skatteverket ska fortsätta att ligga i framkant och vara ett föredöme inom svensk statsförvaltning. Framtiden är inget som ska upptäckas utan något vi gemensamt, tillsammans med andra, är med och skapar. Vi har stora möjligheter att göra skillnad.

Skatteverket har stora ambitioner med målet att bidra till den digitala transformationen som sker i Sverige. Det ställer många och stora krav på vår it avseende t.ex. kortare utvecklingstider, tätare leveranser, och ett tydligare tjänsteperspektiv. Vi behöver därför kontinuerligt utveckla våra arbetssätt, vår tekniska miljö och våra it-system. För att lyckas behöver vi bli fler som bidrar i vår förändring!

Vi utökar vår applikationsutveckling i Visby och söker dig som är engagerad, nyfiken och vill ta chansen att bli en av våra vassa krav- och systemanalytiker.
 

Dina arbetsuppgifter som kravanalytiker på it-avdelningen i Visby innebär att du kommer att arbeta som krav- och systemanalytiker i de uppdrag som kontoret i Visby ansvarar för. Vår it-avdelning är en av Sveriges största där varje it-regionalkontor har ansvar för delar av Skatteverkets systemportfölj. Arbete i uppdrag som andra kontor arbetar med kan förekomma.

Du kommer att arbeta med att identifiera, analysera, värdera och samordna krav som ställs på våra it-system. Du bearbetar och dokumenterar krav i t ex användningsfall eller user stories.

En viktig del är att på ett professionellt sätt kunna hantera krav och önskemål från olika intressenter och att föra en givande dialog med dessa.

En naturlig del av din vardag är kunskapsutbytet med erfarna kollegor. Du verkar för ett väl fungerande samarbete och genom detta ges du möjlighet till kontinuerlig utveckling. Vi arbetar gärna i team med agila metoder.

IT-avdelningen finns på sex orter i landet och består av ca 800 medarbetare. Vill du läsa mer om it-avdelningen?
 

Vi erbjuder dig en arbetsplats

 • med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter
 • som är till nytta för medborgare och företag
 • med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
 • som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
 • med en god balans mellan arbete och fritid.

Vi söker dig som

 • som har högskoleutbildning inom systemutveckling eller motsvarande kunskaper
 • minst flera års aktuell arbetslivserfarenhet av it-projekt som omfattat system- och kravanalys, kravhantering och användningsfall/user stories
 • är nyfiken, drivande och vill utvecklas
 • är analytisk och har en god förmåga att lösa problem
 • arbetar strukturerat
 • både kan arbeta självständigt och samarbeta med andra
 • har mycket god kommunikationsförmåga, i tal och skrift.
   

Det är meriterande om du har erfarenhet av agilt arbetssätt, metodfrågor, självständigt drivit och genomfört utredningar, erfarenhet av att leda modelleringar och workshops och erfarenhet av verksamhetsanalys.

Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och engagemang.

Placeringsort är Visby. Anställningen är tillsvidare. Provanställning om sex månader kan komma att tillämpas.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Vi kommer att göra en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627).

Välkommen med din ansökan till oss!

Vill du veta mer om Skatteverkets rekryteringsprocess?

Intervjuer kommer att äga rum efter ansökningstiden gått ut, vecka 36 eller 37 i Visby.

Skatteverket använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.

 

Kontaktpersoner
Jens Wikström
sektonschef
010-579 61 19

 

Jeanette Forsgren
facklig kontaktperson ST
jeanette.forsgren@skatteverket.se


Sonja Öhrbecker
Facklig kontaktperson Saco
010-574 88 46

 

Annsofi Ericsson Lehman
Rekryterare
annsofi.ericsson.lehman@skatteverket.se


Ansök senast 2018-08-15.